Kerum više nije na vlasti: Maškare zavladale Splitom

SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum predao je ključeve grada maškarama čime je i službeno počelo karnevalsko ludovanje u gradu. "Evo ključeva, nadam se da nećete raditi maškare od Grada kao mi 365 dana...", ispalio je splitski gradonačelnik u nastupu iskrenosti. Pozvao je i maškare da organiziraju svoje Gradsko vijeće pa da vide kako je njemu. 

Gradska Meštrovica karnevala Perina Štramberi, to jest, glumica Andrijana Vicković, vrlo je rado preuzela brigu za grad, a ono što svima može garantirati tijekom svog mandate je dobar provod. Kerum je cijelo vrijeme bio iznimno dobro raspoložen pa nije štedio komplimenata. "Žene bi puno bolje vodile grad. Odanije su i bolje od muškaraca", galantan je bio splitski gradonačelnik.

On za sada još nije nabacio masku, no još ima vremena do Pepelnice. Zato se puno ostalih građana maskiralo i izvodilo svakojake gluposti, vodeći se onom starom poslovicom iz kontinentalnih krajeva Hrvatske: "Bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na Fašnik". 

"Ne vraćajte mu ključeve..."

SDP je, pak, danas održao svoju tiskovnu konferenciju. "U slučaju gradonačelnika Keruma i poduzetnika Keruma ne radi se više o običnom, već osobito teškom sukobu interesa. Najbolje bi bilo da mu ključevi grada ne vrate. Ionako je napravio cirkus od grada...", sažeo je svoje dojmove SDP-ov gradski vijećnik Ivo Baldasar.

Pročitajte više