Koncert Bijelog Dugmeta osiguravati će 1350 policajaca i zaštitara

KONCERT Bijelog Dugmeta u Zagrebu događaj je visokog sigurnosnog rizika na kojem se očekuje 60 tisuća posjetitelja i koji će osiguravati oko 600 policajaca i 750 zaštitara.

Zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak kazao je da se na koncertu, koji će se održati u srijedu na stadionu u Maksimiru, ne očekuju "veći problemi, no zbog velikog broja gledatelja ocijenjeno je da je riječ o događaju visokog sigurnosnog rizika". Uz policiju i zaštitare na stadionu i oko njega biti će sedam ekipa hitne pomoći, šest vatrogasnih vozila i 50-ak vatrogasaca.

Novak je upozorio da će policija zatvoriti stadion za posjetitelje kada procijeni da je "optimalno popunjen", odnosno kada uđe oko 60 tisuća gledatelja koliko najavljuju organizatori.

Za gledatelje će se 40-ak ulaza na stadion otvoriti u 16 sati, a prije toga policija će obaviti zadnji protueksplozijski pregled. Na ulazima će svaki gledatelj biti pregledan dva do tri puta.

Voditelj osiguranja, načelnik Sektora policije PU zagrebačke Ivica Tolušić kazao je da će svima pod utjecajem alkohola biti zabranjen ulaz.

Oko 15 sati za promet će se zatvoriti okolne ulice, a policija poziva ljubitelje Bijelog Dugmeta da na koncert dođu javnim gradskim prijevozom.

Tolušić je kazao da je policija uhitila jednu osobu kod koje je pronađeno nekoliko krivotvorenih čepova coca-cole na kojima piše Bijelo Dugme, a koji donositelju osiguravaju ulaznicu za koncert.

Rekao je da je istraga u tijeku te dodao da za sada nije zabilježen slučaj krivotvorenja ulaznica.

Pročitajte više