Konstraktu napali zbog stava o Europskoj uniji: "Biti politički nepismen nije zdravo"

Screenshot: Twitter

ANA ĐURIĆ KONSTRAKTA je prilikom gostovanja u emisiji Nedjeljom u 2 iznijela svoj stav o članstvu Srbije u Europskoj uniji. 

Aleksandar Stanković pitao je glazbenicu bi li bilo dobro da Srbija što prije uđe u Europsku uniju. Konstrakta je istaknula kako su se "poslije ovoliko godina čekanja na članstvo Srbije umorili od te ideje".

"Nekako mi se to jako otegnulo, stalno nam tu stoje nekakvi uvjeti 'nije ti dobra suknja djevojčice, vrati se, hajde popravi ovo...'. Mi radimo, a to stalno nekako bježi. Ja više o tome ne razmišljam. Cijenim ideju, ali umorila sam se", rekla je. 

Konstrakta su zbog svog stava o ulasku Srbije u Europsku uniju neki kritizirali na društvenim mrežama.

"Naravno da nije desnica ili putinofil. Konstrakta, samo nema ideju o čemu govori. Opet, biti toliko politički nepismen, to je svakako jezivo i nije zdravo. Opće mjesto najprimitivnijeg biračkog tijela, a umjetnica mora biti zdrava", jedan je od komentara na Twitteru koji je postao viralan. 

"Znači, nije mogla dati gluplji odgovor. Propustila je savršenu priliku da ništa ne kaže. Ako ne može racionalno razmišljati, onda neka šuti", "Kreće razočaranje u umjetnicu", "Nepismena. Jezivo i nezdravo. A umjetnica mora biti zdrava", još su neki od komentara na Twitteru.

Inače, Konstrakta se prije nastupa na Euroviziji, gdje je osvojila peto mjesto, našla na udaru kritika i zbog uskrsne fotografije na kojoj su se nalazile stolice za koje su neki pomislili da prikazuju slovo Z. 

Pročitajte više