Korčula: Maškarani doček Druge polovice 2004.

KORČULANI i brojni gosti noćas su, s puno veselja i uz noćno kupanje na gradskoj plaži u Korčuli, proslavili "Maškarani doček druge polovice nove 2004. godine" .

Ta se manifestacija organizira već četvrti put u Korčuli na zadnji dan mjeseca lipnja i uvrštena je u kalendare turističkih događanja Korčule.

U organizaciji Korčulanskog karnevalskog kluba "Bonkulovići", fešta je započela sinoć u 19 sati okupljanjem na centralnom trgu Plokati. Do gradske plaže Banje povorku, koja se usput znatno uvećala, predvodila je koračnicama Hrvatska glazba iz Potomja na poluotoku Pelješcu.

U proslavi su, uz korčulanske, sudjelovale maškare iz Cavtata i Halubjanski zvončari iz Viškova pokraj Rijeke, a nastupile su i mažoretkinje iz Smokvice. Zabavu s plesom vodila je splitska grupa "Bambola".

Točno u ponoć, uz veliki vatromet, nazdravljalo se Drugoj polovici 2004., a slavljenici su u plićaku čestitali jedni drugima razmijenivši usput po koji kupaći kostim.

Predsjednik korčulanske Vlade od maškara Klaudio Bojić izrazio je izvjesnu zabrinutost i sumnju u opstojnost korčulanskog dočeka Druge polovice godine, s obzirom da su veliki posao pripreme na svojim plećima iznijela, kako je rekao, tek "petorica samoizabranih dobrovoljaca", uz pomoć nekolicine ugostitelja koji su počastili zabavne grupe. Stoga je u pomoć jedinstvenoj proslavi pozvao Grad i Županiju, a onda je, u propisnoj tradiciji maškara, udario brigu na veselje.

Korčulanski maškarani doček Druge polovice 2004. snimale se televizijske ekipe HRT-a, RTL-a, te iz Češke, Slovenije i Italije. 

Pročitajte više