Kraljevski stručnjaci o Harryjevoj knjizi: "Ovo nije moglo doći u gore vrijeme"

Foto: EPA

KRALJEVSKI autor Richard Fitzwilliams tvrdi da će posljedice knjige Spare princa Harryja biti "dalekosežne i vrlo destruktivne", prenosi Daily Mail. 

Fitzwilliams smatra da je naslov knjige senzacionalan te implicira da Harry nije bio cijenjen. Iz naslova knjige jasno je da se "spare" odnosi na izraz "the heir and the spare", odnosno "nasljednik i rezerva", dakle na poziciju princa Harryja u kraljevskoj obitelji od trenutka njegovog rođenja. Kraljevski stručnjak smatra da je Buckinghamska palača jako zabrinuta zbog izlaska knjige. 

>>Ime knjige princa Harryja podijelilo internet: "Naježila sam se, razvalio je"

S njim se slaže i stručnjak za promidžbu Mark Borkowski. "Charles bi tako mogao odlučiti ne dati titulu princa i princeze njihovoj djeci, pa čak i povući njihove titule vojvode i vojvotkinje od Sussexa. Za novoga kralja, koji još uvijek planira svoju krunidbu, ovo nije moglo doći u gore vrijeme", tvrdi.

Knjiga izlazi u siječnju

Podsjećamo, kuća Penguin Random House objavila je da memoari princa Harryja izlaze 10. siječnja 2023. godine.

Knjiga je prvotno trebala biti objavljena krajem 2022., a Harry je obećao da će to biti prikaz njegovog života iz prve ruke koji je točan i potpuno istinit. Izdavač Penguin Random House rekao je da knjiga čitatelje vraća u jednu od najgorljivijih slika 20. stoljeća: dva dječaka, dva princa, koji hodaju iza majčinog lijesa dok svijet gleda s tugom - i užasom".

"Svojom sirovom, nepokolebljivom iskrenošću, Spare je znamenita publikacija puna uvida, otkrića, samoispitivanja i teško stečene mudrosti o vječnoj moći ljubavi nad tugom", rekao je izdavač. Prihod princa Harryja od knjige bit će doniran u dobrotvorne svrhe.

Pročitajte više