Kupio ga je i Gordon Ramsay: Amerikanci hvale hrvatsko maslinovo ulje

Screenshot: YouTube

EKIPA na Redditu počela je raspravu o svakodnevnim proizvodima za koje vrijedi izdvojiti više novca, a među njima se našlo i jedno hrvatsko maslinovo ulje.

Raspravu o kvalitetnim proizvodima objavio je BuzzFeed, a uz preporuke vrhunskog kakao-praha, vina i maslaca od kikirikija, jedna je Amerikanka izdvojila istarsko maslinovo ulje, koje nije mogla dovoljno nahvaliti.

Preporuka Gordona Ramsayja

Riječ je o kvalitetnom istarskom maslinovom ulju Chiavalon s jedne obiteljske farme u Vodnjanu, a Amerikanka ga je otkrila gledajući emisiju Gordona Ramsayja, koji je posjetio obiteljsku farmu i oduševio se ponudom.

Poznati kuhar u svojoj je emisiji opisao Hrvatsku kao "zemlju koja proizvodi neka od najboljih maslinovih ulja na svijetu", a ova Amerikanka slaže se s njim.  Međutim, Ramsey je tom prilikom ulje kupovao na obiteljskoj farmi Brist Extra Virgin Olive Oil, pa je moguće da gospođa s Reddita ima krive informacije.

"Kvalitetno maslinovo ulje. Gledala sam kad je Gordon Ramsay otišao na farmu maslinovog ulja u Hrvatskoj i ondje kupio bocu ulja. Boja, miris i okus su daleko bolji od robnih marki iz trgovine. Zauvijek fanatik maslinovog ulja!" napisala je korisnica Reddita.

Pozitivne recenzije na Amazonu

Amerikanci hvale ovo maslinovo ulje i na Amazonu, a posebno ističu njegovo bogatstvo okusa.

"Odlično maslinovo ulje iz Hrvatske. Kupio sam ga već nekoliko puta i stalno ga koristim za pripremu salata, umaka i marinada. Koristim ga za pripremu jela s povrćem i za marinadu mesa za gril. Tako svježe i puno okusa...", jedna je od brojnih pozitivnih recenzija na Amazonu.

 

Pročitajte više