KVIZ Ured Janice Kostelić pomiješao Pulu i Rim, bi li se i vama dogodilo isto?

Foto: 123RF

SREDIŠNJEM državnom uredu za šport kojemu je na čelu Janica Kostelić potkrao se poveći gaf na promidžbenom materijalu za završnicu Europskog tjedna sporta koja se ove godine odvija u pulskoj Areni.

Oni su na promidžbenom materijalu za BeActive Night koji se odvija u Puli umjesto pulske Arene tiskali - rimski Koloseum.

Mi smo za vas složili mali kviz da vidimo koliko se lako nekome može potkrasti ovakva (skoro pa doslovno) monumentalna pogreška.

Inače, poslali smo upit državnom uredu i upitali ih tko je odgovoran za ovakvu pogrešku na promo materijalima.

"Vezano uz činjenicu kako je na plakatima za organizaciju zatvaranja Europskog tjedna sporta u pulskoj Areni, koje će se održati u subotu 29. rujna 2018. godine u 20.00 sati pod nazivom BeActiveNight, prikazan rimski Colosseum koristimo ovu priliku kako bi se ispričali svim našim građanima, a posebice građanima Pule i Istre. Svjesni učinjene pogreške u ovome trenutku možemo samo uputiti najiskreniju ispriku zbog propusta koji je učinjen te zahvaliti Gradu Puli što je podržao projekt i omogućio održavanje ove velike manifestacije u neprocjenjivom kulturnom blagu koje predstavlja pulska Arena", odgovorili su za Index iz Središnjeg državnog ureda za šport.

Iako kažu da je za sve promo vizuale bio odgovoran vanjski suradnik, neovisni dizajner, ipak ne otklanjaju i svoju odgovornost.

"Sve vizuale radio je neovisni dizajner, ali unatoč tome ne umanjujemo svoju pogrešku, jer poklanjajući vjeru vanjskom suradniku nismo obratili pažnju na navedeno te nam se dogodila ova pogreška. Nadamo se da ovo neće umanjiti vrijednost ovog velikog projekta koji se već četvrtu godinu održava u svim zemljama Europske unije te da će moto ove manifestacije #BeActive, koja diljem Europske unije promovira brigu za zdravlje i potiče građane na tjelesnu aktivnost, prevladati i ove godine", zaključili su.

Sličan gaf dogodio se nedavno i Hrvatskoj turističkoj zajednici - oni su pomiješali Dubrovnik i Rovinj. Pogrešku nisu skužili puna četiri dana.

Pročitajte više