Liječnici ne žele liječiti blizanke oboljele od anoreksije: "To su živi mrtvaci"

Foto: Instagram

RUSKI liječnici bore se za živote 14-godišnjih blizanki koje su oboljele od anoreksije.

Masha i Dasha Ledeneva krenule su na manekenski tečaj, a zbog zahtjeva koji su bili postavljeni pred njih, oboljele su od anoreksije. Trenutno se nalaze na odjelu intenzivne njege, kamo ih je dovezla hitna pomoć. To je ujedno i posljednja adresa na kojoj mogu dobiti pomoć jer su ih drugi liječnici jednostavno proglasili "živim mrtvacima" te im odbili pomoći.

Priču o djevojčicama podijelila je 29-godišnja aktivistica Mara Kokhno, koja je na Instagramu napisala da su životi djevojčica ugroženi nakon što su liječnici digli ruke od njih. Prije nego što su prebačene u ovu bolnicu, djevojčice su tri dana bile u komi u drugoj bolnici. Potom su ih iz te bolnice poslali kući iako je bilo očito da bez medicinske pomoći neće preživjeti, otkrila je Kokhno, koja se i sama borila s anoreksijom.

Dasha ima svega 36 kilograma, a Masha 40. U agenciji za manekenke rekli su im da moraju još smršavjeti, iako su već bile prilično mršave, kako bi im se bolje vidjele jagodične kosti. U to vrijeme imale su 50 kilograma.

>>>Ima samo 17 kila: Doktor joj je rekao da može glumiti živog mrtvaca u hororima<<<

"Najprije su prestale jesti iza 17 sati te su jele samo hranu pripremljenu na pari. S vremenom su se porcije koje su jele smanjivale", opisala je Kokhno.

"Masha može stajati na nogama, dok Dasha samo leži, ne može ni podići glavu", opisala je Kokhno.

Dodala je da joj se obratila njihova očajna obitelj nakon što su svi odbili pomoći djevojčicama. TV postaja Moscow24 snimila je liječnika koji govori da mu je cilj "spasiti ih iz stanja u kojem bi njihova srca mogla stati u bilo kojem trenu".

Majka djevojčica ispričala je da su najprije odbijale slatko, potom voće, a na kraju su jele samo salatu.

Iz manekenske škole u koju su išle odbili su komentirati ono što im se dogodilo.

Osim fotografija djevojčica, Maria je objavila i nekoliko snimki koje su zabilježili njihovi razredni kolege.

Pročitajte više