Likovi iz filmova i turskih sapunica: Osječani su djeci u 2017. davali baš neobična imena

Foto: Instagram

U OSIJEKU je 2017. godine upisano 2014 beba, što je deset manje nego u 2016. godini, a neke od njih dobile dosta neobična imena.

Neki su se držali tradicionalnih imena, učestalih u Hrvatskoj, no bilo je mnogo onih koji su inspiraciju potražili u filmovima, serijama pa čak i turskim sapunicama, piše Glas Slavonije

U Matičnom uredu Osijek najviše je upisanih dječaka dobilo ime Petar, zatim Luka, Ivan, Josip, David, Gabriel, Karlo, Borna i Fran. Najveći broj djevojčica nazvano je Lara, Hana, Mia, Nika, Lana, Iva, Ana i Rita.

Međutim, uz ova "obična" imena, Osijek je dobio i neke filmske likove. Rodio se tako prošle godine Tristan, zatim Anakin (Ratovi zvijezda), a stigao je na svijet i Onur (junak turske sapunice 1001 noć). Rodili su se i Iven, Neo, Agwon, Anik Musa te Denia, a u Osijek je stigla i jedna "Gilmoreica", odnosno djevojčica nazvana Lorelai, očito po junakinjama popularne američke serije. 

Rodile su se i djevojčice imena Elis, Maris, Iskra, Diva, Nola, Moi, Pia, Fiona Sophie te Luna Freya (čiji roditelji vjerojatno vole Final Fantasy). 

Pročitajte više