Makedonski Modni Mačak: Družio se s Grubnićem, a sad je uhićen zbog reketarenja

Foto: Instagram

OSEBUJNI pjevač u usponu, stilist, voditelj, a odnedavno i "medijski mogul", 33-godišnji Bojan Jovanovski aka Boki 13 uhićen je na graničnom prijelazu Sjeverne Makedonije s Grčkom. Prema pisanju makedonskih medija, sumnjiče ga za reketarenje, a pao je po nalogu Tužiteljstva za organizirani kriminal.

Jovanovski je, naime, prije nekoliko mjeseci postao vlasnik TV postaje "1TV", a svoju novopronađenu medijsku moć navodno je iskorištavao protiv brojnih utjecajnih i bogatih osoba. "Zaposlio je sina jednog istaknutog službenika ministarstva pravde preko kojeg su on i njegovi suradnici dolazili do velikog broja audiosnimki tajnih razgovora biznismena, bankara i poznatih osoba iz Makedonije", doznaje Blic od svojih izvora.

Snimke je, dodaju, koristio kako bi ucjenjivao ljude. Navodno je tražio stotine tisuća eura da snimani razgovori ne bi završili na YouTubeu. Makedonska postaja TV21 objavila je snimku njegova uhićenja.

Da skandal poprima ozbiljne razmjere, potvrđuje i činjenica da je specijalna tužiteljica Katica Janeva podnijela ostavku. Janeva i Jovanovski se poznaju, o čemu svjedoče njihove zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Jovanovski se, među ostalim, natjecao u reality showovima "Big Brother" i "Farma". Zbog svog osebujnog ponašanja i upitnih izjava, davno je proglašen kontroverznim. U Zagrebu se nedavno družio s Markom Grubnićem, a voli se hvaliti i da je prijatelj brojnih regionalnih zvijezda. 

Pročitajte više