Manekenka progovorila o užasnoj pojavi koju doživljavaju sve žene: "Šutjela sam dok me dirao"

Foto: Instagram

AUSTRALSKA manekenka Jessica Vander Leahy živi u New Yorku, a nakon što ju je nepoznati muškarac seksualno napao usred dana, odlučila je o svemu otvoreno progovoriti. Kako kaže, želja joj je potaknuti žene da se ne srame i da se bore za sebe.

"Bila sam u autobusu, a stranac mi je gurnuo ruku pod suknju i uhvatio me za intimne dijelove. Najšokantnije je da ja nisam napravila ništa zbog toga. Nisam se pobunila ni reagirala jer nisam htjela praviti probleme. Kad su se na stanici otvorila vrata autobusa, samo sam izletjela van. Meni je bilo neugodno, umjesto da sam njega izvrijeđala i posramila", opisala je.

Kao glavnog krivca za svoje ponašanje označava opsesiju roditelja diljem svijeta koji djevojčice odgajaju da "budu dobre".

"Kao i mnoge žene širom svijeta i mene su seksualno napadali u javnosti više puta nego što mogu izbrojati. Nikad to nije bila žena, uvijek muškarac. Na kraju počnete sebe preispitivati, jeste li vi uopće normalne što se oko toga uzbuđujete kad se to očito događa svim ženama", dodala je.

Sljedećeg puta kad je doživjela neugodnu situaciju odlučila je reagirati, no nakon toga je shvatila tužnu istinu.

"Primijetila sam da mi jedan muškarac u dućanu snima stražnjicu. Okrenula sam se i napala ga, a on je rekao da ne radi ništa. Bilo je to usred bijela dana u centru grada, a nitko mi nije pokušao pomoći, iako su svi vidjeli da djevojka vrišti pored nepoznata čovjeka. Eto zašto žene šute - ionako im nitko neće pomoći", naglasila je.

Zaključila je da žene moraju otvoreno razgovarati o takvim slučajevima kako ne bi mislile da su jedine kojima se to događa. 

Pročitajte više