"Marija Šerifović je debeli playmobil čovječuljak iz Srbije"

POBJEDNICA prošlogodišnjeg Eurosonga gostovala je na njemačkom nacionalnom izboru za Pjesmu Eurovozije, na kojem je pobijedila ženska grupa No Angels, no zauzvrat je dobila uvredu iz naslova, koju joj je uputio komičar Oliver Pocher. Publika nije baš oduševljeno reagirala na njegovu karakterizaciju eurovizijske pobjednice, a stvar je, hvaleći Mariju Šerifović, pokušao izgladiti voditelj Thomas Hermann.

Iako je pjesmom "Molitva" osvojila gledatelje Eurosonga i uvjerljivo odnijela pobjedu, Marija Šerifović u proteklih se godinu dana nebrojeno puta našla na udaru kritika, a ni uvrede u medijima za nju nisu strane. Osim što ju, zbog simpatiziranja Tomislava Nikolića, prozivaju radikalkom, nerijetko se raspravlja o njezinoj seksualnoj orijentaciji, no ona o toj temi uporno odbija govoriti.

Kako piše Pincom, komentari o srpskoj pjevačici u europskim medijima sve su maštovitije. "Lezbijke iz Srbije su pobijedile, što nije čudo, jer je Balkan centar homoseksualaca" i "Može li Beograd napraviti Eurosong, jer Srbi vole samo rat?", samo su neki od naslova u finskim medijima.

Inače, Marija Šerifović unatoč europskoj turneji i brojnim promotivnim aktivnostima do danas nije ostvarila zavidnu karijeru van granica Srbije. Neki kažu kako je za to prvenstveno kriv njezin menadžer Saša Mirković i njegove "loše poslovne odluke", dok drugi tvrde kako je karakter eurovizijske pobjednice "u najmanju ruku težak", zbog čega je izgubila unosne poslovne prilike koje su je, zahvaljujući dobrom glasu i neuobičajenoj pojavi, mogle proslaviti u Europi, a možda i šire.

D.K.

Pročitajte više