Martin Scorsese smije se pričama o Oscaru

AMERIČKI redatelj Martin Scorsese smije se nagađanjima da bi njegov novi film mogao biti ovogodišnji sentimentalni favorit za Oscara.

´Slatko je što se moj film smatra sentimentalnim favoritom i to mi se sviđa, no moglo bi se dogoditi i suprotno, a to je da se moj film nikome ne svidi i da uopće nitko ne želi razgovarati sa mnom´, izjavio je Scorsese.

Najnoviji film poznatog redatelja, ´Gangs of New York´, s Leonardom DiCapriom i Danielom Day-Lewisom kao gangsterskim suparnicima u nasilnom New Yorku oko 1863. godine, počinje se prikazivati sljedećeg vikenda.

Scorsese (60) još nikada nije osvojio nagradu Američke akademije filmskih znanosti i umjetnosti. Među njegovim filmovima hitovi su poput ´Razjarenog bika´, ´Rta straha´, ´Casina´, ´Između života i smrti´ i ´Dobri momci´.

´Ako nisam osvojio Oscara za najbolju režiju sedamdesetih ili za ´Dobre momke´ 1990., očito mi nije suđeno´, tvrdi redatelj, dodajući kako je unatoč tome zadovoljan jer je tijekom karijere snimio niz zanimljivih filmova.

Pročitajte više