Maslac od kikirikija, čokolada... Ovih 11 namirnica ipak se ne morate odreći ako želite smršavjeti

Foto: Instagram

SUPROTNO raširenom mišljenju, gubljenje kilograma ne mora biti jadan i tužan period tijekom kojeg ne smijete u usta staviti ništa što nema okus kartona.

Ovih 11 ukusnih namirnica ne morate se odreći čak ni tijekom dijete, zato ne očajavajte!

Avokado

Avokado je pun omega-3 masnih kiselina koje vaše tijelo samo ne proizvodi, a zbog kojih ćete dulje osjećati sitost. Pun je i vlakana, kalija i vitamina E.

Kokice

Kokice nemojte gledati kao loše grickalice. Kokice dobivamo od cjelovitog zrna te su pune vlakana i zapravo pomažu kod probavnih problema. Naravno, nemojte baš žderati one s maslacem, a neka istraživanja su pokazala i da kukuruz pomaže pri stvaranju dobrih bakterija u crijevima.

Krumpir

Ovo će vas možda najviše iznenaditi, no ne misli se na pomfrit s gomilom soli i ulja, nego na krumpir u normalnim količinama i bez dodataka poput gomile sira ili nekih sličnih nadjeva i preljeva... Krumpir je odličan izvor vitamina C i kalija.

Kava

Ne brinite se, i dalje možete uživati u kavama, samo nemojte pretjerivati sa šećerom. Kava sadrži antioksidanse koji pozitivno djeluju na tjelesne funkcije, a samo piće, s kofeinom ili bez, smanjuje apetit. 

Maslac od kikirikija

Odlična vijest! Namazi poput maslaca od kikirikija su veoma zasitni pa ako ih namažete na kruh nećete imati potrebu smazati cijelu štrucu kruha, negog će vam vjerojatno biti dovoljna kriška ili dvije. Sadrži vlakna, zdrave masti i proteine, a vi se samo pobrinite da ipak uzmete verziju bez previše šećera. I kušajte ga s jabukom!

Tjestenina

Mnogi ljudi koji pokušavaju izgubiti kilograme izbjegavaju tjesteninu u širokom luku, no ipak postoji način kako zadržati i ovu namirnicu. Dobar izbor je tjestenina od cjelovitog zrna, samo budite oprezni s umacima - izbjegavajte kremaste!

Tamna čokolada

Nažalost, zaboravite na mliječnu čokoladu, no u tamnoj i dalje možete uživati jer i ona sadrži mnogo antioksidansa. Također, najbolji je način da utažite težnju za slatkim.

Grah

Grah je pun bjelančevina i izvrstan je dodatak svakom jelu. Možete ga koristiti u juhama, tjestenini, složencima... 

Jaja

Poput graha i jaja su veoma svestrana namirnica te su bogata omega-3 masnim kiselinama. Pomažu i pri održavanju zdravlja srca. 

Losos

Ako se koji put poželite počastiti malo luksuznijom namirnicom, slobodno posegnite za lososom. Losos je pun omega-3 masnih kiselina te održava razinu inzulina u krvi zbog čega nećete imati potrebu za šećerom. 

Parmezan

Sirevi poput parmezana sadrže masne kiseline koje pokreću metabolizam i održavaju potrebnu razinu dobrih bakterija u crijevima.

Pročitajte više