Matt Damon - "holivudska seksi dobrica"

ŽENSKI časopis Elle u novom broju se "dohvatio" Matta Damona te ga opisao kao jednog od najpoželjnijih osoba Hollywooda. U velikom tekstu posvećenom glumcu navedene su sve njegove kvalitete, kojih, sudeći po Ellu, Matt ima bezbroj. Ne samo da je zgodan, nego je kompletna osoba, obiteljski čovjek, politički angažiran i socijalno osviješten građanin. Kad je posao u pitanju, beskrajno je odgovoran i spreman ići do kraja kako bi ostvario svoje ideje, a pripremama za svaku ulogu potpuno je posvećen i misli na svaki detalj. Kada se morao dovesti u formu za ulogu, vježbanju je shvatio kao još jedan posao koji mora odraditi, a tek se potom opustiti. "Već sam snimio scenu u kojoj sam bez majice. Sad ponovo mogu popiti kavu s mlijekom", rekao je Matt na intervjuu.

Osim svih navedenih kvaliteta, Matt je i skroman. "Nisam Brad Pitt ili George Clooney. Ti momci uđu u sobu i ona se promijeni. Kod mene je više riječ o tome da sam, neću reći prosječan, ali uobičajen, kao i svaki drugi čovjek", kaže Matt. No, Matt ima nešto bolje od toga, misle u Elleu, smirenost i dragost. On je, kažu, "holivudska seksi dobrica", no zbog toga nije ništa manje uzbudljiv ili dosadan. O tome svjedoče brojni trenuci sa snimanja, u kojima ga kolege opisuju kao zabavnog i maštovitog.

Jedna od Mattovih strana koja je posebno privlačna damama je ona obiteljska. Kako pipe Elle, ponekad je teško povjerovati da se velike zvijezde uopće mogu zapravo zaljubiti. Kod Matta to nije slučaj; umjesto na neku glamuroznu kolegicu, glumac je "pao" na jednostavnu konobaricu Lucianu s kojom je sada u braku već šest godina. Imaju troje zajedničke djece i njezinu kćer iz prethodne veze, a Damon svoj brak uvijek spominje s puno ljubavi te skromno ističe kako je sretan i ne može zamisliti drugačiji život.

Obiteljsko iskustvo mu je pomoglo da snimi film "We Bought A Zoo", priču o muškarcu koji nakon gubitka partnerice postaje samohrani roditelj. "Nešto me stvarno pogodilo kad sam pročitao scenarij, nešto o tome kako život poneka ne ispadne onako kako ste ga zamišljali. Tu ulogu prije nikada ne bih prihvatio, prije braka i obitelji, jednostavno se ne bih mogao povezati s likom", rekao je Matt. U svakom slučaju, zaključak ženskog časopisa je otprilike da je Matt tip muškarca kakvog bi svaka majka poželjela za zeta.   

Pročitajte više