Medicinska sestra donijela najtežu odluku: Osjećam se kažnjeno jer činim pravu stvar

Foto: Facebook

TERET pandemije koronavirusa koji hara cijelim planetom na svojim leđima najviše osjeća medicinsko osoblje. Ako mislite da se vama život promijenio nagore, možda će vam emotivna objava jedne medicinske sestre iz američkog Teksasa, koja je zbog straha od zaraze svoju kćerkicu morala poslati prijateljici na čuvanje, promijeniti mišljenje. 

Naime, i ona i njen suprug Jason su medicinari te su nakon dugog razmišljanja odlučili da je za njihovu trogodišnju kćerkicu sigurnije da mjesec dana provede kod njihove prijateljice nego da ostane s njima.

Koliko joj je cijela situacija teško pala opisala je u podužem statusu na Facebooku uz koji je objavila fotografiju svog uplakanog lica. Objava se brzo počela širiti društvenim mrežama i dosad ju je podijelilo više od 150 tisuća ljudi. 

"Ovo je moja trenutna situacija. Jason i ja smo upravo završili težak razgovor i odlučili Ellie poslati da mjesec dana provede kod naše prijateljice Anite. Ovo je lice nekog tko se osjeća kažnjeno jer je učinio pravu stvar. Moj posao sestre na hitnoj je samo to - moj posao. Ne smatram da je to nešto ludo ili posebno ili da zaslužujem nekakve pohvale. I Jason, medicinski tehničar u vatrogasnoj postrojbi, misli isto", započela je.

U nastavku je objasnila zašto je odlučila kćerkicu poslati od kuće.  

"No sad su naši poslovi jako važni i, za razliku od mnogih, moramo raditi. Posao nosi visok rizik od zaraze i širenja ovog prokletog virusa. Već sam bila u kontaktu s pacijentima pozitivnima na covid i posljednje što želim je da to donesem kući svojoj kćeri. Osjećam se kažnjeno jer moram svoje trogodišnje dijete poslati od sebe. Neću je moći posjetiti, neću je moći zagrliti ni spremiti u krevet. Samo se možemo čuti preko FaceTimea. Najmanje mjesec dana, a tko zna koliko dugo... Mnogi od mojih kolega su učinili isto", napisala je. 

"Ako ste ovo sada pročitali i jedni ste od onih koji svaki dan ostaju kod kuće sa svojom djecom, smatrajte to pravim blagoslovom. I zaboga, ostanite kod kuće. Što prije ovo sranje završi, to će prije moje dijete doći kući", zaključila je. 

Pročitajte više