Mercedes GLK Vision BlueTec Hybrid

NAKON što ga je predstavio Amerima u Detroitu, Mercedes sada dovodi novi GLK na Stari kontinent. U Ženevi predstavlja Vision BlueTec izvedbu pogonjenu ekološki prihvatljivim hibridnim pogonom.

Svaka sličnost kompaktnog Mercedesovog SUV-a s moćnim GL-om je sasvim sigurno namjerna. Masivan i siguran nastup oduvijek je bila tražena među obožavateljima trokrake zvijezde. No, kako GLK ne bi izgledao suviše obično među brojnom konkurencijom Ženeve, Mercedes će izloženo vozilo prikazati u više no atraktivnoj AluBeam nijansi vanjštine, kakva je korištena i na slavljeničkom AMG-u CL65.

Svojevrsna pretpremijera serijskog modela donosi Bluetec hibridnu izvedbu koju karakterizira visokoučinkoviti 2.2 dizelski motor i hibridni modul (elektromotor). Razvija 165 kW/224 KS i 560 Nm, a prosječna potrošnja je, za SUV model, nevjerojatnih 5,9 l/100 km. Zahvaljujući Bluetec kontroli ispuha i AdBlue emisija je 159 g CO2/km, odnosno studija udovoljava rigoroznim standardima, američkom BIN5 i europskom EU6. Ovako motorizirani GLK vrlo je uvjerljiv na asfaltu, 100 km/h hvata za 7,3 sekundi i postiže 215 km/h.

Poput vanjštine, GLK je vrlo dorađen i u kabini. Sve je na svojem mjestu, uključujući bogatu opremu poznatu iz ostatka game. Još jedna potvrda skorog dolaska modela na europske ceste. Posljednje informacije govore kako Mercedes GLK u prodaju stiže na jesen.

Pročitajte više