Meryl Streep na naslovnici Voguea: Mislila sam da mi je karijera gotova prije 20 godina



JEDNA od najslavnijih holivudskih glumica Meryl Streep, dala je intervju za siječanjski broj američkog Voguea te se prvi put našla na naslovnici slavnog ženskog modnog časopisa. "Valjda sam najstarija osoba koja se pojavila na naslovnici", našalila se 62-godišnja Meryl. Dobrodržeća glumica inače ima 16 nominacija za Oscara, više od bilo koje druge glumice ili glumca. Dva je dobila.

"Nakon što sam navršila 40 godina, dobila sam tri različite ponude za ulogu vještica. Shvatila sam da Hollywood žene u toj dobi shvaća kao nešto groteksno. Rekla sam mužu da je moja karijera gotova", rekla je legendarna glumica. Koliko je bila u krivu, pokazuje impresivan niz njezin uloga u zadnjih 20 godina, od `Julia, Julia`, `Vrag nosi Pradu` do posljednje velike uloge u filmu `Željezna dama` kojom je okarakterizirala bivšu britansku premijerku Margaret Thatcher, od njezine 49. do 85. godine.

Streep u intervjuu hvali Thatcherinu inteligenciju i divi joj se zbog svih postignuća u spolno pristranom društvu u kojem je djelovala: "To je bio muški klub. Bilo je žena, ali u jako malom broju, od 630 parlamentaraca njih 16-17 bile su žene. Svijet se počeo mijenjati. Mogla se osjetiti neka nova struja. Bilo je puno ljudi koji tu promjenu nisu željeli. Nevjerojatno je postići to što je ona postigla u tim okolnostima. I ostati na vrhu. Ona je bila premijerka s najdužim aktivnim stažom na toj poziciju u 20. stoljeću. Nevjerojatno".

Pročitajte više