Mira Furlan je bila kod Stankovića 2008. godine, evo što je tada rekla o HNK-u Zagreb

HRT je nakon smrti Mire Furlan na svom službenom YouTube kanalu objavio emisiju Nedjeljom u 2 iz ožujka 2008. godine u kojoj je gostovala.

Furlan je te godine bila u Beogradu pred premijeru filma Turneja koji je snimila, a i emisiju Nedjeljom u 2 snimili su u Beogradu. Glumica je ispričala da je Novu godinu dočekala u Zagrebu.

U emisiji je Mira govorila o svojoj karijeri i linču koji ju je devedesetih dočekao u Zagrebu te još jednom objasnila da u Beograd nije pobjegla, nego da je od 1986. godine zbog ljubavne veze s Goranom Gajićem živjela u oba grada.

Sa Stankovićem je pričala o životu u emigraciji i svemu što je proživjela otkako je otišla u SAD, a potom je govorila i o stanu za koji se u to vrijeme još uvijek sporila.

"Biste li htjeli jednog dana glumiti u HNK-u?" pitao ju je Stanković na kraju emisije.

"Nisam bila u toj zgradi već skoro 17 godina, ali to je najbolja scena na kojoj sam ikad glumila. To je jedan intimni prostor koji ima veličinu i monumentalnost, voljela sam igrati na toj sceni. Sjećam je se sa sentimentalnošću", kazala je.

Stanković ju je potom pitao želi li još jednom čuti pljesak iz HNK-a Zagreb, na što su oboje konstatirali da je pitanje pomalo patetično.

"Život ide dalje i nema puno mjesta za patetiku. Nema mjesta samosažaljenju ni veličanstvenim osjećajima", zaključila je.

Na kraju emisije zaključila je da je njezin slučaj minoran pored onog što se događalo drugim ljudima u ratu.

"Događali su se stravični zločini, ljudi su umirali. O tome se treba misliti", rekla je na kraju.

Pročitajte više