Mirjana Hrga kaže da se divi Plenkoviću: "Ne bih mu bila u koži"

Foto: Patrik Macek/Pixsell

MIRJANA Hrga se nakon sedam mjeseci života na otoku vratila u Zagreb.

U intervjuu za Slobodnu Dalmaciju govorila je o svom nedavnom statusu o ezanu, kolegama novinarima, ali i predsjedniku Milanoviću i premijeru Plenkoviću. Hrga je priznala da se divi Plenkoviću.

"Niti u bunilu ne bih bila u koži predsjednika vlade. Nema tog novca ni motiva da se u ovakvoj situaciji izložim ovako dezorijentiranoj javnosti pa sve da mi daju cijeli Zagreb i Split. Mislim da to iziskuje prije svega izuzetnu hrabrost, energiju i volju. Divim mu se na tome", rekla je.

Pitali su je i za Milanovića.

"Mislim da je aktualni predsjednik RH iznenadio mnoge. Nisam sumnjala da će to izgledati ovako. On ima svoj jasan put i uživa u slobodi mišljenja. Mislim da mu mnogi zavide u tom dijelu", zaključila je.

O kolegama novinarima, pak, nije govorila lijepo kao o Plenkoviću i Milanoviću. Na pitanje o tome bi li sada išla u Afganistan da je još uvijek novinarka, odgovara:

"Novinar je kao i vojnik. Ne bira. Ide. To samo ovi naši što deru studijske fotelje i cipele trčeći po Markovu trgu imaju drugačiju definiciju novinarstva. Oni skupa piju pivo, razmjenjuju informacije i međusobno si dodjeljuju nagrade. Nisam ogorčena, samo su mi smiješni. Neki od njih ne znaju ni danas standardni hrvatski, a kamoli što se događa dalje od Bregane. No umišljenosti im ne nedostaje."

 

Pročitajte više