Mišo Kovač o HRT-ovom dokumentarcu: Mali me ganjao kamerom, nekulturno se ponašao

Screenshot: YouTube

MIŠO Kovač oglasio se o dokumentarcu Legenda za koji je HRT redatelju Ivanu Živkoviću platio 53.642 eura iako još nema ni filma, ali ni Miše ni njegove glazbe u filmu jer redatelj nije uspio dogovoriti suradnju s legendarnim pjevačem.

"Kako uopće komentirati tipove koji sami sebe reklamiraju senzacionalistički preko mog imena i karijere? Mali, to je moja karijera i moj život, a ne tvoj. Nije ni prvi ni zadnji koji je to napravio. Nevjerojatno je da HRT na spomen mog imena isplati nekome 54 tisuće eura, a meni godišnje isplaćuju 100 eura za vrtnju mojih snimki.

Ako želite zaraditi, javite se HRT-u, snimajte ljude po ulici što misle o meni, i oni će vam platiti pozamašnu sumu novaca", rekao je Kovač za Slobodnu Dalmaciju. Kaže kako takve stvari više neće olako puštati.

"Mali me ganjao kamerom"

"Prepustit ću ljudima iz pravne struke da rješavaju HRT i sve druge bez muda jer ovo je Hrvatska u kojoj vrijede drugi zakoni nego u Britaniji i Brazilu. Vidio sam ga dva puta u životu na nagovor Dušana Šarca i mali me oba puta ganjao kamerom da me snimi. Jednom mu je uspjelo i to je stavio u Varoški amacord bez mog znanja i pristanka.

Drugi put ga je Šarac doveo na snimanje njegove pjesme koju sam snimao u studiju Croatia Recordsa i mali me naganjao kamerom da me snima u studiju i tu je nastala ova slika. Bilo je to u prostorijama Croatia Recordsa u Zagrebu, gdje sam mu objašnjavao kako se nekulturno ponaša", kaže Mišo za Slobodnu Dalmaciju. 

Mišo želi igrani film, a ne dokumentarac.

"Moram još reći da, kada će netko snimati moj film, to će biti pravi igrani film koji dolazi na velika platna u sva kina, jer sam ja Mišo Kovač i taj film treba biti blockbuster, a ne neki serijal ili dokumentarac", zaključio je Mišo.

HRT platio film o Miši bez Miše i njegove glazbe

Kako je ovih dana pisao Telegram, Hrvatska radiotelevizija još je 2021. odlučila platiti 53.642 eura za dokumentarni serijal Legenda o Mati Miši Kovaču, autora Ivana Živkovića.

No, Živković za taj serijal nije dogovorio suradnju s poznatim pjevačem niti je dobio prava da koristi njegovu glazbu. Kovača je pokušao kontaktirati tek nakon što su mu s HRT-a, upravo iz navedenih razloga, vratili dokumentarac na doradu.

Rok za isporuku serijala istekao je prošle godine 1. lipnja. 

Javili smo se Ivanu Živkoviću za komentar, a njegovu stranu priče ćemo objaviti čim dobijemo odgovor.

Pročitajte više