Misteriozna smrt poznate stručnjakinje za seks: Zaradila je milijune, a onda su je našli mrtvu

Foto: Facebook/Instagram

PSALM ISADORA je 42-godišnja stručnjakinja za tantrički seks imala je uspješan biznis i tisuće sljedbenika, a nakon što je CNN nedavno objavio emisiju o njoj, doznali su i za njezinu izuzetno zanimljivu i kontroverznu priču.

Naime, Isadora je u ožujku ove godine počinila samoubojstvo i to samo nekoliko mjeseci nakon što je sudjelovala u CNN-ovoj emisiji.

Milijunsko poslovno carstvo

Iako u policijskim dosjeima stoji kako je riječ o samoubojstvu, policija još uvijek istražuje slučaj jer mnogi smatraju da je priča daleko kompliciranija od onoga što se pojavilo u medijima.

Isadora, pravog imena Psalm Brother, odrasla je kao članica fundamentalističkog kršćanskog kulta gdje ju je seksualno zlostavljao njezin otac zbog čega je godinama vukla traume. Godinama kasnije, dijagnosticiran joj je bipolarni poremećaj, a s 29 godina završila je u bolnici nakon što se predozirala kristalnim metamfetaminom.

Joga joj je preokrenula život. Od problematične mlade žene koja vodi svakodnevnu borbu sa psihičkom bolešću, postala je uspješna poslovna žena koja vodi multimilijunsko poslovno carstvo, održava predavanja, vodi vlastite TV emisije i podučava obične ljude i slavne.

Orgazmička joga

I dok je vodila uspješan život i sudjelovala u Playboyevom TV showu "Cougar Club", paralelno je pomagala žrtvama trgovine ljudima i bila inspiracija tisućama sljedbenika.

"Bila sam na dnu. Nakon toga otputovala sam na drugi kraj svijeta, iza sebe ostavila sve što imam i riskirala sve kako bih upoznala svog učitelja tantre u indijskim prašumama. On me naučio sve o svetoj seksualnosti", ispričala je Psalm 2016.

Guru o kojem govori je Sri Amritananda, nuklearni fizičar koji je nakon 40 godina rada u vojnoj industriji, doživio prosvjećenje i napustio radno mjesto. Izgradio je hram u prašumi u istočnom dijelu Indije i počeo podučavati tantru. Koristeći znanja koja je stekla u Indiji, Psalm se vratila u SAD i pokrenula O Yogu (orgazmička yoga).

(Samo)ubojstvo?

Iako je najčešće pomagala seksualno frustriranim ženama da se oslobode i budu bolje u krevetu, pažnju je posvećivala i muškarcima i žrtvama seksualnog zlostavljanja. Njezina učenica, a kasnije i suradnica, tvrdi da ju je Psalm spasila od depresije zbog koje je često pomišljala na samoubojstvo. A ona je samo jedan od brojnih sljedbenica kojima je pomogla.

Međutim, postoji i druga strana priče.Tu je gomila bivših ljubavnika, djevojaka i konkurentskih učitelja joge koji su je prezirali. Odmah nakon smrti pojavile su se javne optužbe da je koristila traume iz djetinjstva kako bi na njima izgradila svoj posao.

Drugi pak tvrde da je imala vlastite demone i da je prebrzo otišla predaleko na štetu vlastitog psihičkog zdravlja, ali i da je u procesu naštetila mnogim svojim učenicima. Konzumirala je alkohol i kombinirala ga sa Xanaxom i LSD-om koji je koristila u sklopu nekih seminara koje je vodila. Pričalo se i da je u periodu prije smrti prestala koristiti lijekove za bipolarni poremećaj.

No, postoje i oni koji tvrde da se zamjerila konkurenciji koja je se željela riješiti.

Sumnje i optužbe

Julian Walker koji predaje jogu već dugi niz godina tvrdi da si je u prvom redu naštetila stavom da je sve moguće riješiti uz pomoć joge koja nikako ne može i ne smije zamijeniti konvencionalne metode liječenja. Uz sve to bile su tu i njezine problematične metode liječenja i optužbe za silovanje. Walker tvrdi da je pacijente stavljala u stanje transa, ali i da bi se neke njezine pacijentice znale buditi iz hipnotičkog stanja da bi zatekli Psalm kako ih oralno zadovoljava ili ručno stimulira njihove vagine bez dopuštenja.

Ipak, radi se o ritualu naziva "yoni puja" i većina njezinih sljedbenica na to je pristajala dobrovoljno, ističući kako im je to promijenilo život.

Mnogo se toga ne zna o njezinom životu. Neki tvrde da nikada nije zlostavljana već da je priču izmislila kako bi poslužila kao inspiracija žrtvama zlostavljanja.

Njezin otac, Michael Brother (71) za Daily Beast izjavio je da je nikada nije zlostavljao i da je s njom o tome i pričao. Ipak, optužuju ga i za zlostavljanje drugih djevojčica u komuni što nije ni demantirao ni potvrdio: "Ne mogu promijeniti povijest. Moju je samo oplakivati".

Hoće li policijska istraga otkriti nove dokaze ili samo potvrditi stav da je riječ o samoubojstvu, pokazat će vrijeme.

Pročitajte više