Misteriozni otok koji se pojavio na Google kartama zbunio znanstvenike: "Bizarno"

Foto: Google Maps

JEDAN otok u južnom Pacifiku koji se mogao vidjeti na Google Mapsu zbunio je čak i znanstvenike koji su istraživali što se ondje nalazi. Ostali su iznenađeni kada nisu uspjeli pronaći ništa, piše Mirror. 

Čudan pojas zemlje, poznat i kao Sandy Island, bio je nepoznanica dugi niz godina. Pojavio se između Australije i Nove Kaledonije, a na Google Earthu se vidio kao tamna mrlja različita od ostalih otoka koji se nalaze u blizini. 

"Prilično je bizarno"

Znanstvenici nisu pronašli ništa osim plavih morskih valova. Zabilježili su da ondje dubine oceana iznose više od 1400 metara te su došli do zaključka da je nemoguće da se ispod vode krije nešto što bi bilo vidljivo.

"Željeli smo to provjeriti jer su navigacijske karte na brodu pokazale dubinu vode od 1400 metara u tom području, što je vrlo duboko. Nalazi se na Google Earthu i drugim mapama pa smo otišli provjeriti i nije bilo otoka. Zaista smo zbunjeni, prilično je bizarno", rekla je Maria Seton sa Sveučilišta u Sydneyju.

Google je naposljetku 2012. godine uklonio takozvani Sandy Island s Google Mapsa. Korisnici Google Eartha tvrde kako se sjećaju da su uočili nešto iz satelitskog prikaza morskog dna te su bili šokirani kada su vidjeli misteriozni otok koji datira iz vremena kad je britanski istraživač kapetan James Cook ucrtao "Sandy I" na sjeveroistočnoj obali Australije.

Pročitajte više