Mladen Grdović - zabava za cijelu obitelj

MLADEN GRDOVIĆ strikes again iliti Mladen Grdović ponovno udara. Čovjek koji posljednjih godina neprestano balansira između alkohola, triježnjenja pred očima javnosti, beznačajnih javnih obećanja da će se ovog puta zauvijek otrijezniti i ponovnog povratka alkoholu uz dodatak starog dobrog obiteljskog nasilja. Realno gledajući, više nikog nije briga je li taj čovjek trijezan ili nije. To je njegova osobna stvar i ova silna uplitanja javnosti u život pjevača koji je postao hodajući dokaz štetnosti alkohola, samo su neugodan podsjetnik da živimo u svijetu u kojem je dovoljno biti ludi alkoholičar da bi završili u novinama.

Ono što u ovom trenutku upada u oči činjenica je da se Mladen Grdović pojavljuje u tabloidima iako je njegovo ponašanje materijal za crnu kroniku. U redu, alkoholom natopljeni Mladen Grdović koji "obezmajičen" pleše na stolu možda jest ružna slika bez koje smo mogli, ali spada u kategoriju vijesti koje definiramo kao žutilo. Laka tema. Grdovićeve izvanbračne avanture također spadaju u istu kategoriju iako bi svoje mjesto mogle naći i u rubrici "vjerovali ili ne". Dakle, još jedna laka tema za sve osim njegove supruge. Tabloidi tome i služe, malo lakih vijesti koje će vas zabaviti i natjerati da na trenutak zaboravite svakodnevne probleme. Šoubiznis, film, glazba, tračevi, sise, pijani izlasci, fotografije međunožja, tko s kim spava, moda i ine trivijalnosti postale su naša svakodnevica i ako to nije jedino što vas zanima - nema štete.

No, kada među svim tim lakim temama ugledate tupavu facu Mladena Grdovića ispod naslova "Pjevaču potpisana nepravomoćna presuda zbog obiteljskog nasilja" valja se zapitati tko je ovdje lud i otkad je obiteljsko nasilje postalo laka tema.

"Nisam tukao ženu, ali namjeravao sam se mrtav pijan voziti po gradu pa nema razloga dizati graju"

Majstor nonšalantno govori o svojim nasilničkim epizodama kao da ga je netko upitao "nego, gospodine Grdović, recite vi nama kako se osjećate nakon što ste uzgojili najveći krastavac na svijetu i tako završili u Guinnessovoj knjizi rekorda". "Te sam se večeri vratio kući s puta umoran i malo sam popio. Brankica mi je uzela ključeve automobila jer sam htio otići van s društvom. Podigao sam glas na Brankicu, ali se ona nije prepala da ću je napasti već ju je bilo strah da se negdje ne slupam". Eto, hvala Bogu, Gospi i podmorskom Isusu Zlatka Sudca. Drugim riječima, "nisam tukao ženu, ali namjeravao sam se mrtav pijan voziti po gradu pa nema razloga dizati graju", a svi znamo da pijandure koje izazivaju prometne nesreće spadaju u kategoriju narodu simpatičnih vragolana i bezazlenih veseljaka.

Teško je detektirati što je u ovoj vijesti materijal za tabloide. To da je pijan maltretirao ženu ili to da se pijan i umoran namjeravao vozikati? A čak i ako je sve od navedenog puko preuveličavanje medija u potrazi za novim skandalom, ovo i dalje nije tema za zajebanciju. Igor Bišćan koji je isprebijao taksista završio je u vijestima jer ono što je učinio i jest vijest, a ne "vic nasilje". Zašto je ovo drugačije? Zaslužuju li žene poznatih drugačiji tretman i je li trebao nekog pijan usmrtiti prije nego ga počnemo doživljavati ozbiljno?

Ah, naš Mladen ponovno tuče ženu, pravi je bekrija

Da je vlastitu ženu isprebijao XY to bi bila vijest za crnu kroniku, ali ako to učini Mladen Grdović odjednom je to zabava za cijelu obitelj. Ah, naš Mladen ponovno tuče ženu, pravi je bekrija. Čovik od krvi i mesa.

Da stvar bude gora, pogledate li komentare čitatelja ove vijesti, malo se tko uopće obazire na činjenicu da je M.G. (52) nasilnik koji pijan urla na ženu već kritiziranje takvih ispada odjednom postaje anti-hrvatsko ponašanje jer naš je Mladen "narocki čovijek", a svi oni kojima smeta da se "čovjek malo napije i proveseli" neka se vrate u Srbiju. Ne radi se čak ni o tome da Grdović uživa povlašteni položaj zato jer je poznati pjevač već je problem u tome da raznorazne seljačine nasilje nad ženama ni ne doživljavaju kao nešto izuzetno negativno pa bi upravo zbog takvih ovakvim vijestima trebalo pristupati pažljivije.

Fotografije isprebijane Rihanne nisu isto što i njene razgolićene fotografije u WC-u i ne zaslužuju isti tretman. Nekome je možda normalno da vijest o uplašenoj ženi koja zove policiju stoji odmah do one o bradavici Lady Gage, ali riječ je o bolesnom ponašanju koje u bolesnom društvu očito uživa status simpatične nepodopštine.

> Ostale komentare autora možete pročitati ovdje

Pročitajte više