Mostra: Brad Pitt i George Clooney izazvali euforiju dolaskom u Veneciju

NAJSTARIJI filmski festival na svijetu, Mostra, koji se ove godine po 65. put održava na otoku Lido pored Venecije, i ove je godine primamio mnoge filmske zvijezde, no najveći među njima definitivno su George Clooney i Brad Pitt, koji su u Italiju došli povodom predstavljanja svog novog filma "Burn After Reading". Prije premijere filma u režiji braće Cohen, Pitt i Clooney prošetali su crvenim tepihom, dijelili autografe i pozirali fanovima.

Na Venecija film festivalu ove se godine natječe ukupno 21 film iz mnogih zemalja, poput Turske, Etiopije, francuske, Britanije, Njemačke, SAD-a, ali i sa područja Azije. Film "Burn After Reading" ne nalazi se u konkurenciji za nagradu Zlatni lav, no njegova je promocija bila atraktivnija i posjećenija od bilo kojeg drugog filma, a to je bilo uvelike zbog holivudskog ljepotana Georgea Clooneyja i njegovog najboljeg prijatelja, oca čak šestero djece, Brada Pitta, koji je u publici izazvao takvu pomamu da su curice preskakale ograde ne bi li ga barem dotakle. Njima se pridružila i britanska glumica, legendarna Tilda Swinton koja sa Georgeom i Bradom glumi u novom remek djelu braće Cohen. Clooney u filmu glumi paranoidnog saveznog šerifa koji se uplete u veliku zavjeru agencije CIA-e, dok je Pitt utjelovio lik pomaknutog instruktora aerobika.

Prije same premijere filma održana je ceremonija na kojoj je Pittu uručena nagrada za najboljeg glumca zbog uloge u filmu "The Assassination of Jesse James" koju mu je uručila ruska glumica Ksenia Rappaport, a čestitala mu je i na dobivenim blizancima. "Bila mi je čast ovu nagradu primiti prošle godine i opet mi je čast primiti je ovoga puta. Puno vam hvala", rekao je Brad, a ni George nije ostao zakinut za darove jer mu je Ksenia poklonila žuti cvijet.

K.H.
Foto: AFP

Pročitajte više