Mučna ispovijest sportašice: Udarao me dok mi ne bi krv potekla...

Foto: Instagram

KINESKA klizačica Jessica Shuran Yu, koja je nastupala za Singapur, na društvenim mrežama opisala je zlostavljanje koje je godinama doživljavala na treninzima. Njena objava podigla je veliku prašinu.

"Imala sam 11 godina kad je počelo fizičko zlostavljanje. Trener bi me tukao zaštitnom navlakom za noževe klizaljki. Kad bi se naljutio, a to se događalo svaki put kad bih napravila i najmanju pogrešku, tražio je da ispružim ruke i počeo udarati. Nekad bi me tukao i bez upozorenja po rukama i nogama, i to pred svima na klizalištu. Kad je imao posebno loš dan, udario bi me i po deset puta zaredom", započela je Jessica svoju mučnu ispovijest.

"Kad bih imala probleme sa skokovima, pozvao bi me da stanem vrlo blizu njemu i onda bi me udario u potkoljenicu nazubljenim vrhom svoje klizaljke. Potekla bi mi krv, ali morala bih nastaviti s treningom", napisala je u podužoj objavi.

"Imala sam samo devet godina kada me trener pitao jesam li spremna učiniti sve da bih otišla na Olimpijske igre. Odgovorila sam da jesam, iako tada nisam imala pojma što to znači", napisala je 20-godišnja klizačica koja tvrdi da joj je trener nanio ozljedu dva dana prije olimpijskih kvalifikacija na kojima nije uspjela.

Vrijeđao je i njene kolegice. "Nazivao nas je lijenima, glupima, retardiranima, beskorisnima", opisala je.

Jessica je navela da je zbog svega toga patila i od poremećaja u prehrani.

Također, pozvala je sve koji su imali sličnih iskustava da joj se jave privatnom porukom.

Pročitajte više