Muškarac se u poslovnim mailovima potpisivao kao žena, a ono što je doživio razbjesnilo je mnoge

Foto: Twitter

MARTIN SCHNEIDER osjetio je na svojoj koži seksizam koji mnoge žene doživljavaju na radnom mjestu.

Sve što je napravio je zamjena potpisa u emailu sa svojom kolegicom Nicole Pieri. Naime, umjesto svog imena u poslovnoj se korespondenciji potpisao njezinim imenom. Kaže kako su se klijenti ponašali neprimjereno, a jedan je čak pitao ima li dečka. Za njega je to bila vrsta poslovne komunikacije na koju nije navikao.

Piscu se to isprva dogodilo slučajno. Naime, nakon što je dobio nekoliko bezobraznih odgovora na svoje emailove, shvatio je da se zbog zajedničkog inboxa prijavljivao na račun s imenom svoje kolegice.

Ta promjena navela je ovaj dvojac na mali eksperiment koji je trajao dva tjedna, a Martin je sve objavio na Twitteru.

"Bio sam u paklu. Sve što sam pitao ili predložio kao ženska osoba bilo je dovedeno u pitanje. Jedan me klijent čak pitao imam li dečka", napisao je.

Nicole je s druge strane "imala najproduktivnije razdoblje u svojoj karijeri" potpisujući se u poslovnoj korespondenciji kao muškarac.

Razlika u odgovorima klijenata sastojala se u brzini njihova odgovora, pozitivnom tonu i učestalijem zahvaljivanju. Kad je klijent znao da priča s Martinom doživio je primjereniju komunikaciju.

 

"Za mene ovo je bilo šokantno. Za moju kolegicu, to je bilo nešto na što je navikla", napisao je.

"Prvo sam mislio da radim brže od Nicole jer imam više iskustva", rekao je Martin koji je brzo promijenio mišljenje. Kaže kako nije bolji od Nicole u svom poslu, no očito ima "nevidljivu prednost".

Kad su cijelo iskustvo podijelili sa šefom nisu došli do nekog rješenja. On je samo rekao: "Postoji na tisuće razloga zašto su klijenti reagirali drugačije."

Nakon incidenta, Nicole je dala otkaz i sad radi za sebe.

 

Pročitajte više