Na soundtracku Shreka 2 pjesme Davida Bowiea, Counting Crows, Toma Waitsa i Nicka Cavea

TKO KAŽE da je teško biti zelen? Popularno zeleno čudovište vraća nam se u Shreku 2, nastavku Oscarom nagrađenog animiranog megahita, koji se u hrvatskim kinima u distribuciji Blitz filma počinje prikazivati 26. kolovoza.

Na soundtracku Shreka 2 nalazi se pjesma “Accidentally in Love” popularne grupe Counting Crows, koja će se kao singlica početiti svirati na američkim radio postajama početkom svibnja, a bend će je uživo odsvirati i u talk-showu slavnog komičara Davida Lettermana 26. svibnja te ljetnoj koncertnoj seriji u “Today Showu” dva dana kasnije.

Originalna pjesma “Accidentally in Love” napisana je specijalno za uvodnu sekvencu filma koja prikazuje Shreka i princezu Fionu na medenom mjesecu.

Shrek je postao omiljeni animirani lik milijuna djece i odraslih zbog svog statusa “outsidera”. Na sličan je način bio dočekan i soundtrack iz prvog filma, koji je također sadržavao eklektičku mješavinu najpopularnijih glazbenih stilova i umjetnika.

Na drugom soundtracku nalaze se pjesme mladih pjevača poput britanskog dueta Fou Fou, Eelsa, Butterfly Bouchera i Josepha Arthura, te etabliranih zvijezda kao što su David Bowie, Counting Crows, Tom Waits, Nick Cave i Pete Yorn. Budući da je soundtrack prvog Shreka u SAD-u rasprodan u više od dva milijuna primjeraka, očekivanja za drugi soundtrack su jednako visoka.


U Shreku 2 princeza Fiona i Shrek se vraćaju s medenog mjeseca i nalaze pozivnicu da posjete Fionine roditelje, kralja i kraljicu Daleke, daleke zemlje. Na putu im se pridružuje Magarac.

No, Fionu i Shreka čeka veliko iznenađenje: njezino je vjenčanje uništilo sve planove koje je kralj imao za njenu – i vlastitu – budućnost, što će pokušati “ispraviti” uz pomoć Vile, zgodnog Princa i slavnog ubojice zelenih čudovišta.

Shreku je glas i u drugom filmu posudio Mike Myers, Magarcu Eddie Murphy, a Fioni Cameron Diaz, dok Oskarovka Julie Andrews i John Cleese tumače uloge Fioninih roditelja, Antonio Banderas je slavni ubojica zelenih čudovišta, a Rupert Everett zgodni Princ.

Pročitajte više