Nasljednik Ferrarija 456 u mreži paparazza

NAKON dugih 11 godina jedini 2+2 coupe u ponudi Ferrarija ide u zasluženu mirovinu. Tek nakon što su objavljene prve službene skice mogućeg nasljednika, iskusni auto-paparazi uspjeli su uhvatiti najnoviji model na testnoj vožnji.

Zaobljeni dizajn novog modela za koji se odlučio Pininfarina moguće je vidjeti samo na skici, jer je "uhvaćeni" model vješto zamaskiran. Ipak, promjene na konačnom modelu neće biti prevelike, prvenstveno zbog pozitivnih kritika objavljenih skica. Sklopiva prednja svijetla definitivno su dio prošlosti, dok je dizajn stražnjih posuđen s modela Enzo.

Enzo će jedinom kućnom modelu s naprijed postavljenim motorom  posuditi i pogonski agregat. 6.0 V12 maksimalne snage oko 540 KS. Više od 300 km/h maksimalne brzine (spominje se 320 km/h) i oko 4.5 sekunde za ubrzanje do 100 km/h performanse su koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Model 460 neće imati sportski naglasak, barem kad je u pitanju dizajn interijera. Luksuzno uređen putnički prostor presvučen je najkvalitetnijom kožom, a komforom nadilazi prethodnika. Značajan napredak ostvaren u odnosu na 456M ostvaren je na još jednom području, a to je kapacitet prtljažnik, koji se zamjetno povećao. S obzirom na visoku cijenu, o opremljenosti ne treba trošiti riječi. Kupac će tek moći nadoplatiti poneki detalj vezan uz daljnju individualizaciju automobila. 

Datum službenog predstavljanja je poznat. Svjetska premijera modela zakazana je za salon automobila u Detroitu. Očekuje se da bi model 460 trebao stajati oko 200.000 eura.

Pročitajte više