"Nemojte, svijet se smije": Bizarne poruke Hrvata ne daju mira aplikaciji za potrese

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/EMSC

I NAKON posljednjeg potresa u Zagrebu, koji se dogodio u petak navečer, Zagrepčani su pohrlili dojaviti to na EMSC-ovu aplikaciju za dojavu potresa.

U svom stilu, naravno. Osim standardnih nagađanja kolika bi jačina potresa mogla biti te pokoje psovke, Hrvati su sad na EMSC-u počeli ostavljati i - romantične poruke.

"Matija volim te", stoji u jednom od prvih komentara nakon potresa koji je zatresao metropolu. "Nikolina iz Jazbine volim te", zatim je osvanulo. 

A onda su se uključili i oni koji bi tek voljeli imati nekoga kome će ostavljati romantične poruke. "Otvaram butelju, ima li koja preplašena djevojka u blizini da se zajedno bojimo?" zapitao se nepoznati Zagrepčanin s Kvatrića.

Spominjale su se i mame, a bilo je i onih koji su pokušali sugrađane upozoriti da prestanu zatrpavati aplikaciju besmislenim komentarima. No čini se da nisu bili baš uspješni jer spominjali su se tu i milkshakeovi, citirali folk hitovi... 

"Svijet vam se smije", zavapio je jedan Hrvat, no uzaludno.

Novi potres u Zagrebu magnitude 2,4

Novi potres je u petak navečer zatresao Zagreb. Najprije je EMSC javio da je u 21:08 potres magnitude oko 2,0 po Richteru pogodio Zagreb s epicentrom u okolici grada.

Prema prvim podacima EMSC-a, epicentar je bio na 7 kilometara sjeverozapadno od centra Zagreba te na 114 kilometara istočno od Ljubljane.

Hipocentar je bio na dubini od jednog kilometra, javili su.

Naknadno se na Twitteru oglasila Hrvatska seizmološka služba koja je javila kako se radilo o potresu magnitude 2,4 po Richteru.

"Večeras, 25. rujna 2020. godine u 21 sat i 8 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slabi potres s epicentrom u Zagrebu nedaleko Gračana. Magnituda potresa iznosila je 2.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice", objavili su.

Hrvati poznati stekli "reputaciju" na aplikaciji za dojavu potresa

Hrvati su već toliko poznati na EMSC-u po dojavama potresa da je nedavno na službenom Twitter profilu EMSC-a osvanula i poruka za njih, nakon koje je stigla i isprika. Podsjećamo, EMSC je Hrvatima poručio da "ispadaju smiješni i jadni" sa žalopojkama poput "Dokle vise???" i "Ima li kraja?!?!!!!?!" pa su se ispričali.

Kako kažu, došlo je do nesporazuma jer su podijelili status jednog korisnika, a ispalo je da je to njihov stav.

"Došlo je do nesporazuma zbog kojeg se ispričavam. Objavio sam komentar korisnika koji je u engleskom prijevodu sugerirao da su ljudi u Zagrebu i dalje napeti i nervozni zbog potresa. No, očito je da originalna poruka nije imala isto značenje", stajalo je u isprici.

No Hrvate to nije previše omelo pa su se nakon potresa koji je nedavno zatresao Liku i Dalmaciju nastavili prepucavati oko toga - kome je gore.

Pročitajte više