Nova TV pobijedila u borbi za nasljednika "Seksa i grada"

NOVA TV pobijedila je u borbi tri nacionalne kuće za prava na prikazivanje izuzetno uspješne serije "Očajne kućanice", koja je proglašena svojevrsnim nastavkom ultra-popularne serije "Seks i grad".

Iako su za seriju interes iskazale sve tri nacionalne TV kuće, Nova TV dala je najbolju ponudu za prava na emitiranje, koje bi trebalo započeti uskoro.

Serija "Očajne kućanice" (Desperate housewives) prikazuje se na ABC-u, a prvu je epizodu gledalo 4.8 milijuna ljudi, više nego prvu epizodu "Prijatelja" ili "Seksa i grada". Serija je vrlo brzo postala izuzetno gledana, a čelnici HBO-a su zasigurno veoma nesretni zbog toga. Serija je naime prvo bila ponuđena upravo njima, ali su propustili prepoznati potencijal koji ona ima.

Seriju u SAD-u svake nedjelje sada prati 27 milijuna gledatelja, a na britanskom Channel 4 prva je epizoda imala 4,6 milijuna gledatelja, čime je postala američkom serijom s najvećom gledanosti na Otoku.

Priča govori o o pet glamuroznih žena, kućanica, koje žive u predgrađu i čiji se život na prvi pogled čini savršenim. Serija počinje prikazujući jednu od njih, Mary Alice, koja započinje svoj uobičajeni dan u svojoj savršenoj kući, u najljepšem od svih predgrađa, nakon čega uzima pištolj i puca sebi u glavu.

Ona je glavni pripovjedač u seriji i nakon samoubojstva vodi nas u život svojih prijatelja, obitelji i susjeda. Cijelu situaciju sada vidi puno bolje i spremna je razotkriti sve tajne koje njeni susjedi skrivaju iza zatvorenih vrata u, na prvi pogled, savršenom američkom predgrađu.

"Očajne kućanice" ove se nedjelje s pet nominacija natječu za nagrade Zlatni globus u tri kategorije (najbolja serija, najbolja glumica, najbolja glumica u sporednoj ulozi).

Pročitajte više