Nove optužbe: "Pozvao me u podrum, potrgao odjeću s mene i silovao me"

Foto: Guliver Image/Getty Images

NEIMENOVANA Britanka iznijela je nove optužbe protiv 65-godišnjeg holivudskog producenta Harveya Weinsteina. Ispričala je da ju je Weinstein silovao u podrumu zgrade u kojem je njegov Miramax imao svoje prostore.

"Bila sam prestravljena, bilo me sram i mislila sam da mi nitko neće vjerovati. On je bio moćan, a ja sam nitko i ništa", rekla je za Daily Mail.

Tek je prošlog tjedna, kad su se zaredale optužbe protiv Weinsteina, priznala svom suprugu što se dogodilo.

"Weinstein me nazvao i rekao mi da siđem u podrum. Kad sam došla, on je bio gol. Počela sam se povlačiti, no dohvatio me i potrgao mi odjeću", ispričala je.

Vikala je i opirala mu se, no Weinstein navodno nije odustao. Rekla je da je, nakon što ju je silovao, rekao: "Gubi se van".

"Nikad neću zaboraviti šetnju do kuće te večeri. bilo je hladno, a ja sam se tresla od sramote", rekla je, dodavši da nikom nije mogla ispričati što se dogodilo.

Zbog svega se ponekad noću budi i vrišti: "Teško je, ali moram živjeti s tim".

Weinsteina su za seksualno zlostavljanje optužile brojne poznate dame. Asia Argento i Rose McGowan otvoreno su rekle da ih je silovao, a Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Cara Delevigne, Ashley Judd i brojne druge opisale su načine na koje ih je seksualno zlostavljao. Ovog vikenda Akademija filmskih umjetnosti koja dodjeljuje najutjecajniju nagradu Oscar isključila ga je iz svog članstva, a početkom tjedna napustila ga je supruga, dizajnerica Georgina Chapman. Mnogi sumnjaju da ju je na to više potaknuo strah za njenu modnu marku Marchesu. nego osuđivanje suprugovog ponašanja.  

Pročitajte više