Novi fosili se vraćaju na scenu i traže pjevačicu

Sve djevojke koje prije nekoliko mjeseci nisu uspjele zadovoljiti Huljićeve kriterije i postati novom pjevačicom grupe Magazin, čini se, imaju novu šansu, jer je Rajko Dujmić, začetnik Novih fosila, najavio kako grupa nastavlja s radom, u novom ruhu i s novom frontmenicom. On je, naime, nedavno prodao prava na korištenje branda Novi fosili Jasenku Houri, koji, za razliku od prethodnog vlasnika, s tom grupom ipak ima konkretne namjere.

Houra i Dujmić su se navodno dogovorili kako će poraditi na internacionalizaciji Novih fosila i stvaranju novih hitova, ali bez Sanje Doležal, koja se odlučila posvetiti isključivo TV karijeri, točnije, nedavno započetim projektima na RTL Televiziji. Isto tako, nije definirano hoće li ostatak benda sudjelovati u oživljavanju nekad popularne grupe, no sigurno je da će Fosili, u još uvijek nepoznatoj postavi, nastaviti sa svirkama.

Osim što traže neafirmirane djevojke, Dujmić i Houra, zajedno s Nenom Ninčevićem i Zrinkom Tutićem, razmišljaju o Tatjani Matejaš Tajči ili Ljiljani Nikolovskoj kao potencijalnim pjevačicama, no njihov povratak na domaću estradu malo je vjerojatan i teško zamisliv. Tajči, naime, već godinama pjeva po američkim crkvama, te se iz njenih izjava može zaključiti kako ju zabavna glazba odavno ne privlači, a zazire i od cjelokupne estrade. Ljiljana Nikolovska također živi u SAD-u, više-manje nezainteresirana za hrvatsku glazbenu scenu, osim kad se na svom blogu počne baviti Huljićevim "malverzacijama" iz prošlosti.

Nekad najpopularnija jugoslavenska grupa, koja je dostizala naklade o kojima Gibonni, Thompson i Severina mogu samo sanjati, vraća se na domaće estradno nebo, očito ignorirajući nepobitnu činjenicu da su svi hrvatski "estradni povratci" završili neuspjehom. Sjetite se samo Novih fosila i Srebrnih krila u devedesetim godinama - s novim pjevačicama i cupkanjem na dance ritmove samo su pokvarili uspomenu na te bendove u originalnoj postavi i nikad nisu dosegli staru slavu. Ali, tko uopće može išta predvidjeti u hrvatskoj glazbi...

D.K.

Pročitajte više