Novo pravilo za indijske službenike: pijte, ali se ne opijajte!

ZAKON koji indijskim državnim službenicima brani konzumiranje alkohola biti će ublažen, objavila je vlada čiju odluku u ponedjeljak prenose indijski mediji.

Trenutno, državnim službenicima je zabranjeno uživati u čašici alkoholnog pića u hotelima, barovima i restoranima, te im jedino ostaje da si taj užitak priušte kod kuće, u privatnosti svog doma. Zabrana je stara više od 30 godina, no na nju se malo tko žali jer se rijetko provodi, dodaju mediji.

U kolovozu 1974. godine vlada premijerke Indire Gandhi je u Pravilnik ponašanja za sve državne službe uvela klauzulu kojom se državnim službenicima, pripadnicima policije, inženjerskih i šumarskih službi zabranjuje konzumiranje alkohola ili droga na javnim mjestima.

Sadašnja vlada, predvođena premijerom Manmohanom Singhom, namjerava preispitati dosadašnja pravila vezana uz ponašanje državnih službenika. Prema pisanju medija, državnim bi se službenicima umjereno konzumiranje alkohola ne bi više uzimalo za zlo, ali se i dalje u javnosti ne bi smjeli pojavljivati u "pijanom stanju".


Pročitajte više