O njoj svi pričaju: Bila je sa slavnim sportašem, a onda joj se svijet srušio

Foto: Instagram

NOVA Netflixova dokumentarna serija pod nazivom Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez o zvijezdi američkog nogometa koja je postala osuđeni ubojica ponovno je usmjerila pažnju javnosti na njegov neobičan život.

Hernandez je bio slavni sportaš, a život je završio sa samo 27 godina samoubojstvom u zatvoru, u kojem je služio doživotnu kaznu zbog ubojstva Odina Lloyda, poluprofesionalnog igrača američkog nogometa koji je bio u vezi sa sestrom njegove zaručnice. 

Tijekom suđenja isplivali si brojni detalji o njegovom životu, među ostalim, da je otac (koji je umro kad je Hernandez imao 16 godina) zlostavljao njega, brata i majku. Navodno je često pio i pušio marihuanu. Njegov brat D.J. svjedočio je da je Hernandez priznao da je potajno gay. Tada je Hernandez bio zaručen sa Shayannom Jenkins, s kojom je imao kćerkicu.

Na sudu se moglo čuti da je bio u seksualnim vezama s drugim muškarcima, no izvor blizak sportašu rekao je da je Shayanna bila ljubav njegovog života.

"Aarona su privlačili muškarci, no veza sa Shayannom bila je potpuno iskrena. Volio ju je, mislio je da je ona njegova srodna duša", rekao je izvor za People.

Upoznali su se u srednjoj školi Bristol u Connecticutu, prekinuli su kad je on otišao na fakultet, a kasnije se pomirili. Bili su u vezi nekoliko godina, a nekoliko mjeseci prije nego što je uhićen rodila im se kći Avielle. Tijekom suđenja Shayanna je ostala jedina koja ga nije napustila, a zbog toga se udaljila i od sestre Shaneah čijeg je zaručnika ubio.

Nakon izlaska Netflixova dokumentarca ponovno se našla u centru pozornosti, a na Instagramu je zahvalila svima koji su joj slali poruke podrške.

"Htjela sam poručiti svim dobrim dušama da sam pokušala pročitati svaku poruku koju ste mi slali. Količina podrške i pozitivne energije je nestvarna. Nadam se da ćete shvatiti da je sad nužno da neko vrijeme ne budem na društvenim mrežama", poručila je.

Na dan kad je objavljen dokumentarac napisala je: "Nikad ne zaboravi koliko si daleko stigao. Kroz što si prošao. Svaki put kad si nastavio iako si mislio da više ne možeš. Sva jutra kad si ustao iz kreveta iako je bilo teško. Svaki put kad si htio odustati, ali si nastavio s još jednim danom. Nikad ne zaboravi koliku si snagu razvio putem."

U intervjuu u emisiji "Aaron Hernandez Uncovered" rekla je: "Nisam htjela da to sve proživi sam. Odlučila sam biti s njim svaku stopu njegovog puta."

Komentirala je i navode da je on bio homoseksualac.

"Mislite da ste s nekim imali sve, da ste to godinama gradili, a onda se odjednom sve ruši. No nisam htjela da kroz išta prolazi sam. Bila sam jedina koju je imao. Boljelo me ili ne, a boljelo me, morala sam se boriti", rekla je.

Hernandez je svoju nogometnu karijeru počeo u srednjoj školi i već je tad srušio nekoliko državnih rekorda, a nastavio je tijekom studiranja. Brzo je postao zvijezda na Sveučilištu Florida, a zatim i najmlađi igrač NFL-a u vrijeme kad se pridružio New England Patriotsima. 2012., sa samo 23 godine, potpisao je petogodišnji ugovor vrijedan 40 milijuna dolara (oko 300 milijuna kuna).

Nakon smrti obdukcija je pokazala da je Hernandez patio od težeg oblika degenerativnog poremećaja mozga, za koji je karakteristično impulzivno i nasilno ponašanje, ispadi bijesa, paranoja i emotivna nestabilnost. Dokazano je da od tog poremećaja pate sportaši, vojnici i veterani koji su imali konstantnu traumu glave u duljem periodu.

Nakon toga Hernandezova zaručnica je tužila NFL tvrdeći da je njegova karijera uzrokovala ovaj poremećaj te da je zbog toga njihova kćerkica ostala bez oca. 

Pročitajte više