Objavljene nominacije ovogodišnjih Brit Awards

Mlada Lily Allen osvojila je najviše nominacija za prestižnu glazbenu nagradu, između ostalog, za najboljeg novog izvođača te najbolju pjevačicu i album. U kategoriji najbolje pjevačice konkuriraju joj Amy Winehouse i Jamelia, dok će se za album godine natjecati s grupom Muse, Arctic Monkeysima i drugim izvođačima koji 2006. godinu nazivaju zlatnom za njihovu karijeru.

Povratnici godine, grupa Take That, nominirana je u kategoriji pjesme godine, baš kao i Will Young te James Morrison. Nakon nekoliko godina izbivanja, na Brit Awards vraća se i George Michael, nominiran u kategoriji najbolje live izvedbe.

Ipak, široj europskoj publici zanimljivija su imena u internacionalnim kategorijama. Tako se za najboljeg muškog izvođača natječu Beck, Bob Dylan, Damien Rice, Jack Johnson i Justin Timberlake. U kategoriji pjevačice godine nominirane su Christina Aguilera, Beyonce, Cat Power, Nelly Furtado i Pink, dok će nagradu za izniman doprinos britanskoj glazbi primiti grupa Oasis.

Britanske glazbene nagrade dodijelit će se početkom veljače, a organizatori najavljuju nekoliko velikih iznenađenja, posebice u scenskim nastupima i neobičnim glazbenim suradnjama, kojima Brit Awards već tradicionalno oduševljava svake godine.

D.K.

Pročitajte više