Obožavatelji "Prijatelja" bit će zadovoljni završetkom serije

ŠEST glumaca iz planetarno popularne serije "Prijatelji" izjavilo je da je ozračje na setu sve emotivnije što se više približava snimanje posljednje epizode tog dugogodišnjeg serijala.

"Sada smo poput krhkog kineskog porculana i jurimo prema zidu ... bol je neizbježna", rekla je Jennifer Aniston (koja tumači Rachel Green) televizijskim kritičarima na konferenciji za novinare, održanoj u utorak u studiju Warner Brosa gdje se serija snima.

"I slomit ćemo se u milijun komadića. Bit će to veći gubitak nego što sam mislila", dodala je Lisa Kudrow, poznatija kao otkačena Phoebe Buffet.

Šest glumaca mučilo se objašnjavajući kako se osjećaju dok se polako opraštaju sa serijom koja je posljednjih 10 godina bila središte njihovih života, ali i televizijskog programa.

Matt LeBlanc rekao je da mu je teško što napušta nešto što je okupiralo "trećinu njegova života". No on će svojem liku, Joeyju, produžiti život u novoj seriji NBC-a, koja bi se trebala početi snimati iduće sezone.

David Schwimmer, koji igra Rossa, ustvrdio je da je dugovječnost "Prijatelja" stvorila jake veze među glumcima. "Od samog početka svidjeli smo se jedni drugima. Imali smo sreće".

I Matthew Perry, šaljivi Chandler Bing, misli da će se teško ponoviti uspjeh serije. "Grupa ljudi okupljala se svakog tjedna kako bi nasmijala Ameriku. Postoji li išta bolje od tog?", kaže on.

Courteney Cox Arquette, koja glumi Monicu Geller i koja je prošli tjedan objavila da je trudna, izjavila je da se veseli majčinstvu koje će joj poslužiti kao novi fokus u životu. Najavila je da će se dijete roditi polovicom srpnja.

Ni producenti ni glumci nisu htjeli otkriti kako će serija završiti. Publici u studiju neće se prikazati ključne scene velikog finala koji se snima idućeg petka, a samo će nužno osoblje smjeti doći na snimanje kako bi se sadržaj posljednje epizode sačuvao u tajnosti do proljeća, kad će se ta epizoda emitirati.

Schwimmer je samo dao naslutiti da će obožavatelji biti zadovoljni krajem.

"Serija će završiti u smislu novog početka, publika će imati osjećaj da svi počinjemo novo poglavlje u životu", rekao je on.

Pročitajte više