Obožavateljica prodaje cvijeće koje joj je Elton John poklonio prije 50 godina

Foto: EPA

Obožavateljica Eltona Johna prodat će na skoroj aukciji cvijeće koje joj je pop zvijezda poklonila prije gotovo 50 godina.

Tada 16-godišnja Deborah Williams iz Wolverhamptona otišla je vidjeti svog idola na nastupu 1976., kada je bacao crvene karanfile u publiku. Nakon što su joj cvjetove u gužvi oteli iz ruke, kaže Deborah, Elton John se spustio s pozornice i dao joj novo cvijeće.

Sada u dobi od 64 godine gospođa Williams sprema brižno sačuvane cvjetove i druge dragocjene predmete za aukciju 14. lipnja. Koncert prije 50 godina održan je u Wolverhampton Civic Hallsu, a ulaznice su koštale samo 2.50 funti, prisjeća se Deborah.

"Od tada ih čuvam zajedno sa svim drugim Eltonovim memorabilijama koje posjedujem. Cvjetove sam prešala, osušila i držala u knjizi s tekstovima njegovih pjesama", kazala je. "Jako su mi dragocjeni i zato ih sada prodajem. Nemam djece i ako mi se nešto dogodi, bojim se da će završiti u smeću", dodaje.

Majice, ulaznice, fotografije...

Riznica suvenira gospođe Williams uključuje majice Eltona Johna, letke, programe, ulaznice za koncerte, fotografije, bedževe i postere, uključujući poster Eltona Johna i Raya Coopera iz 1977. Tu je i bubnjarska palica koju je koristio Eltonov udaraljkaš Ray Cooper u Birmingham Hippodrome Theatreu 1979. godine.

Svi predmeti bit će ponuđeni na prodaju u tri dijela na aukciji u centru Hansons Auctioneers' Music Memorabilia, a očekuje se da će zaraditi oko 500 funti. Na svojoj turneji Farewell Yellow Brick Road legendarna pop zvijezda jučer je nastupala u Birminghamu u Utilita Areni, a koncert ondje održava i danas.

Pročitajte više