Od Eurosonga do HTZ-a: Tony oduševljen izvedbom kleknuo i poljubio ruku mlade Kim Verson

KIM VERSON je doslovno oborila s nogu strogi  žiri showa Hrvatska traži zvijezdu. Oduševljeni predsjednik žirija Tony Cetinski nakon njene je izvedbe kleknuo pred njom i poljubio joj ruku. Ova se sitna 16-godišnjakinja pjevanjem bavi od kad je s deset godina primila mikrofon u ruke i svojim glasom po prvi puta oduševila publiku. 
 

Prvu nagradu osvojila s deset godina

Kim je rođena u Novoj Gradiški, a trenutno živi u Zagrebu gdje pohađa drugi razred Prirodoslovne škole Vladimir Prelog. Glazbom se bavi od malena, u osnovnoj je školi išla u glazbenu školu i pjevala u zboru, a sa svojih je 16 godina nanizala više nastupa i nagrada nego neki njezini stariji kolege.

Za svoju je Osnovnu školu Mate Lovrak svojedobno napisala himnu, a prvo je priznanje za talent dobila sa samo deset godina na festivalu "Djeca pjevaju hitove".  "Prva pjesma koju sam naučila bila je `My Heart  Will Go On` moje najdraže pjevačice Celine Dion. S tom sam pjesmom nastupala na festivalu u Novoj Gradiški i osvojila prvo mjesto. Imala sam deset godina i to je bio moj prvi javni nastup", rekla nam je u telefonskom razgovoru Kim.

Nakon dječjeg, voljela bi i na "pravi" Eurosong

No, to nije bio jedini festival na kojem se Kim predstavila publici. Prije četiri godine nastupala je na dječjem Eurosongu. "Na dječjem Eurosongu je bilo super. Stekla sam puno prijatelja, lijepo smo se zabavljali i sve skupa je bilo jedno prekrasno iskustvo", rekla je Kim i dodala kako bi jednog dana voljela zapjevati i na onom "pravom". "Htjela bih jednog dana i na pravi Eurosong, svakako to planiram u budućnosti, ali vidjet ćemo kako će se sve razvijati", dodaje Kim.

Na poziv frontmena Adastre Jerka Marića nastupala je i na humanitarnom koncertu protiv nasilja među mladima, održanom u spomen na Luku Ritza. "Jerko me pronašao na YouTubeu i valjda sam mu se svidjela. Nazvao me i pozvao da pjevam na koncertu. Moram reći da mi je taj nastup ostao u sjećanju kao jedan od najdražih. Puno mi je značio, bilo je super i atmosfera je bila odlična", rekla je Kim, kojoj je uz nastup za Luku, jedan od najdražih bio i onaj u emisiji Dobro jutro Hrvatska. 


"Kad nemam školskih obaveza, pjevam ili izlazim van"
 
Uz školske obaveze i pjevanje, za koje kaže kako da joj je prva ljubav i najveća strast, Kim uvijek nađe vremena i za druženje s prijateljima. "Imam odlične prijatelje i super sam se snašla u Zagrebu. Čak mi je bolje nego kod kuće u Novoj Gradiški jer ovdje imam više mogućnosti i izbora. Kad nemam školskih obaveza ili ne pjevam, idem van, najčešće u kafiće. Volim rock balade, jazz i blues i zalazim na mjesta gdje mogu čuti takvu muziku", rekla je Kim.

Kaže kako show Hrvatska traži zvijezdu doživljava kao veliku životnu priliku, ali da nema tremu. "Uzbuđenje postoji, ali ne i trema. To je velika prilika i nadam se da ću sve to skupa dobro odraditi i da neće biti nikakvih problema. Sretna sam što sam uopće ušla u top 100, a dalje ćemo vidjeti kako će biti", rekla je skromno Kim.

Pročitajte više