Operacija Trijumf: Može li glazba ujediniti Hrvate, Srbe i Slovence?

S PRVIM taktovima jeseni počinje i oštra borba za televizijsku gledanost, koja ove godine uključuje reality sezonu u Hrvatskoj bogatiju nego ikad. Oštra konkurencija Big Brotheru ove jeseni trebao bi biti reality imena Operacija Trijumf koji će se emitirati iz Beograda, a koji će okupiti šesnaest kandidata u potrazi za pjevačkom slavom. Operacija Trijumf show je koji u inozemstvu bilježi iznimnu gledanost - kandidate za "slavu" pripremaju glazbeni producenti, stilisti i zvijezde iz svijeta lokalnog showbiznisa, a kandidati, slično kao u Farmi ili Big Brotheru, show napuštaju svaki tjedan po jedan.

Na kraju svakoga tjedna kandidati moraju demonstrirati svoj glazbeni napredak koji predstavljaju na takozvanom gala događaju. Žiri, sastavljen od profesionalaca iz svijeta glazbe nominiraju četvero kandidata za koje smatraju da su najmanje napredovali tijekom prošlog tjedna nakon čega kandidati koji nisu nominirani jednog spašavaju od izbacivanja, drugom imunitet daju njihovi mentori, a ostalo dvoje od četvero nominiranih bore se kroz tjedan i klesaju svoje vještine, nakon čega na spomenutoj gala večeri nastupaju uživo i pokušavaju sakupiti što više glasova gledatelja kako bi ostali u showu do kraja.

Kandidati iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Slovenije

Onaj koji preživi brutalni sustav eliminacije i koji pobjedi u showu dobiva ugovor s diskografskom kućom i priliku da snimi album, a najvjerojatnije i status instant zvijezde, kao posljedicu medijske eksponiranosti. Kuća u kojoj će kandidati biti smješteni zapravo je preuređena Big Brother kuća na beogradskom Košutnjaku, a kandidati showa dolaze iz svih zemalja regije, odnosno, zemalja bivše Jugoslavije, te će jednako tako biti emitiran u eteru lokalnih televizijskih postaja. Tako ćemo u Operaciji trijumf gledati i mlade pjevačke nade iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Crne Gore, a emitiranje showa dogovoreno je sa svim lokalnim medijima zemalja iz kojih kandidati dolaze osim sa Slovenijom, s kojim Srbi još uvijek pregovaraju. U Hrvatskoj show će emitirati Nova TV.

"U prvu emisiju dovest ćemo veliku zvijezdu svjetskog kalibra"

Šuška se kako će kuću Trijumfa u ulozi jedne od predavačica posjetiti i Alicia Keys, koja će u sklopu svoje promotivne turneje gostovati, osim u Zagrebu, i u beogradskoj Areni, a sve češće se spominje i ime Celine Dion, čiji dolazak se također očekuje. S obzirom na reputaciju ovog showa u Americi i u skladu s njegovim glamuroznim načelima pojavljivanje određenog broja svjetskih zvijezda u Beogradu nije upitno, iako još niti jedna od njih nije službeno potvrdila svoj dolazak. "Celine Dion sigurno ne dolazi na početak showa jer trenutno nije u Europi već ima dogovorene nastupe na drugim kontinentima, ali ona je česta gošća ovoga showa, a mi smo u intenzivnim pregovorima s jednom istinskom zvijezdom koja bi trebala biti gost prve emisije Trijumfa", rekao je Goran Stamenković, direktor produkcijske kuće koja radi show. "S velikim zvijezdama je jako komplicirano uskladiti termine i dovesti ih u Beograd, ali siguran sam da ćemo uspjeti u svojim namjerama. S Georgom Michaelom ipak još nismo kontaktirali, što ne znači da nećemo", dodao je.

V.V.
Foto: Blic

Pročitajte više