Zbog "Oreškovićevog" poziva Slovenci se smiju svojem premijeru: "Kako so nategnili Mira Cerarja"

Foto: FAH/Index

I slovenski premijer Miro Cerar našao se na meti "Tima Oreškovića", a baš kao i prethodni sugovornici Davora Jurkotića, nije shvatio da je s druge strane telefonske linije zapravo voditelj showa "U zdrav mozak".

Na samom početku razgovora, "Orešković" je najprije ishvalio Sloveniju, a Cerar je otkrio i da je njemu Hrvatska bliska srcu.

"I meni je jako draga Hrvatska, idem tamo na more svake godine", priznao je Cerar.

"Ako budete imali vremena, možemo malo na ribe, lignje, dolje u Primoštenu imam jednu malu barku privezanu", pozvao je zatim "Orešković" Cerara, a kada se ovaj složio s pozivom, krenule su i ozbiljnije teme.

"Volio bih iz hrvatskog srca da sjednemo i srušimo tu ogradu između dvije zemlje. Ne treba nama ograda, trebamo širiti ljubav, peace. Ja bih rađe dao Sveta Gera nego da bude ograda", predložio je Jurkotić u liku Oreškovića, a Cerar je zatim predložio skori sastanak.

"I ja si želim da to maknemo što prije, ali moramo o tome popričati što se tiče ovih migranata. Prvo moramo njih zaustaviti", uporan je bio Cerar, ali Jurkotić je i za to imao rješenje.

"Ja bih najsretniji bio da su Hrvatska i Slovenija jedna država, možda da stavimo jednu ogradu prema Srbija", predložio je "Orešković". Prvi susret umalo je dogovoren na licu mjesta, ali ipak je odgođen jer je Cerar bio zauzet.

"Ja ljubim Slovenija, volim tebe, volim narod, maknimo žicu, maknimo žilete, ljubav, peace! Živjela Slovenija, živjela Hrvatska!", zaključio je "Orešković".

Odmah nakon objave razgovora video je osvojio i slovensku javnost, a slovenski mediji se smiju Cerarovoj naivnosti.

"Kako so nategnili Mira Cerarja" samo je jedan od naslova u vodećim slovenskim medijima.

Čitav razgovor poslušajte u videu.

Pročitajte više