Osječki azil pokazao najjadnije pse koji su im došli ove godine, u strašnom su stanju

Foto: Facebook

VOLONTERI iz Osječkog azila na Facebooku su objavili fotografiju koja će malo koga ostaviti ravnodušnim. U podužoj su objavi objasnili da su im upravo stigli "najjadniji psi koje su primili ove godine".

Radi se o dvjema kujicama, majci i kćeri koje imaju pet i sedam godina, a dali su im imena Điđi i Miđi. Najtužnije u cijeloj priči je da ovi psići nisu spašeni s ulice, već su imali vlasnika, ali jedan pogled na fotografiju dovoljno pokazuje koliko se on brinuo za njih. 

One su najjadniji psi koje smo prilmili ove godine, a kad ja to kažem, a znate da je konkurencija ove godine im bila...

Objavljuje Azil Osijek-volonteriUtorak, 6. listopada 2020.

U azil su, kako je objašnjeno u objavi, stigle kad je njihov stariji vlasnik završio u domu. 

"One su najjadniji psi koje smo primili ove godine, a kad ja to kažem, a znate da je konkurencija ove godine im bila žestoka  onda znate koliko je sati... Stigle su nam prekjučer, nećete vjerovati, iz nečijeg doma. Dedu su spakirali u dom, njih dvije k nama u Azil. I ne znam, eo, što da kažem, što da napišem a da ne osjetim gađenje prema ljudskom rodu koji ovako što može dozvoliti... Ljuti smo svi. Zar je moguće da njih dvije dođu iz nečije kuće prepune buha?", pitaju se iz azila. 

Osim što su imale buhe, mlađa kujica je gotovo potpuno ostala bez dlake, a iz Azila su objavili i fotografiju na kojoj se vidi u kakvom su im stanju bili nokti. 

Također je navedeno da kujice nisu bile ni čipirane, ni cijepljene, ni kastrirane. 

Mlađa kujica, osim što nema dlaku, ima upalu kože, upalu ušiju i očiju. Obje su, navode, teško anemične. 

"Obje su strašno, al baš strašno uplašene, a ne znam jel imaju skupa 10 kila i boli, da. Baš boli vidjeti što im je čovjek uradio", zaključuje se u objavi. 

No, moguće je da će Điđi i Miđi ipak doživjeti sretniju budućnost jer su nam iz azila, kad smo ih kontaktirali, otkrili da su im pronašle privremeni dom koji će možda postati i stalni. 

Pročitajte više