Otac Nives Celzijus: Još kao tinejdžerica izgledala je "kao da je na raspolaganju"

OTAC Nives Celzijus najavio je kako će podići još jednu tužbu protiv svoje kćeri u kojoj će tražiti odštetu za duševne boli i materijalnu štetu, a svoje viđenje njihovog odnosa ispričao je za tjednik Arena.

"Kad sam pročitao što je moja kćer Nina (tako je Anej Sem zvao Nives, op.a.) rekla o meni, gotovo sam povratio, a potom mi je nestalo zraka. Skoro sam se ugušio. Preplavio me osjećaj smrada koji zdrav čovjek ne može podnijeti",  opisao je kako se osjećao kad je čuo što je Nives pisala u svojoj knjizi te dodao kako ne može vjerovati da ga je kćer prikazala kao čovjeka koji ju je zlostavljao.

"Ninina majka za mene je bila hrabra jer se odlučila imati dijete bez muža. Mira je bila priprosta ženskica, jednostavna, neobrazovana i ne previše misaona, a opet je imala prilično zdrave logike pa je bila svjesna da smo dva različita svijeta", rekao je Anej Sem, pravim imenom Spaso Čanković o Nivesinoj majci, koja mu je kazala da ima dijete kad je Nives imala 18 mjeseci.

"Već kad je Nina imala 4-5 godina znao sam da su Mirini životni nazori slabi i da će biti tragični za Ninu. Još dok je bila djetešce Mira je od nje pravila ljepoticu, kitila je, stavljala pred ogledalo. Umjesto poučnih slikovnica u ruke joj je davala modne časopise. Pokušavao sam je okrenuti, ali je već bila "preuzeta" od Barbike i Kena, pokušao sam joj pokazati da je normalno da se igra u pijesku, bude prljavih ruku, vozili bismo se na biciklu i padali kako bih joj pokazao da je i to zabavno. No, Mira to nije odobravala, spremala ju je za ljepoticu koja mora paziti na odjeću, paziti kako govori, kako prekrižiti noge, radila je od nje zavodnicu",  tvrdi Anej Sem.

On tvrdi i kako se nakon jedne svađe s Nivesinom majkom povukao  te ih nije viđao nekoliko godina, da bi se opet javio kada je vidio Nives u televizijskoj reklami. Nakon toga su se par puta vidjeli, ali kada je vidio da nema nikakvog utjecaja na Nives, opet je došlo do prekida.

No, jednog dana Anej Sem je, tvrdi, dobio pismo od Nivesine majke u kojem ona traži pomoć. "Odmah sam krenuo za Zagreb, kad sam došao tamo šokirao sam se. Djevojčica od otprilike 13-14 godina bila je prvorazredno našminkana, u minici, s dubokim dekolteom i u štiklama od 18 centimetara. Prijateljica, koja me dovezla jer  ne vozim, odvezla nas je natrag u Ljubljanu gdje smo joj kupili odjeću i obuću. Lijepu, ali to nije bilo ono što je ona htjela. Ali kad sam sljedeći put došao u Zagreb, opet je imala na sebi minicu, dekolte i štikle. Na tinejdžerici je ta odjeća izgledala jako ružno, kao da je poručivala da je na raspolaganju", ustvrdio je Nivesin otac.

O njenim tvrdnjama da joj se uvlačio u krevet kazao je kako su zajedno proveli samo jednu jedinu noć. "Iako baš nisam imao novca, htio sam joj nešto priuštiti. Častio sam je kupanjem u Čateškim toplicama. Jedva sam smogao da platim jednu sobu, a kamoli dvije. Sve što je rekla o nekakvim noćima je strašna laž. I još da sam joj se uvlačio u krevet? O, Bože! Imali jesmo isti veliki krevet, ali dvije posteljine koje se nisu doticale",  priča Anej Sem zgražajući se na tvrdnje koje je iznijela Nives. Dodaje kako postoji hrpa razglednica i pisama iz tog vremena u kojima ona piše da ga voli.

A.H.
Foto: Index

Pročitajte više