Otkriveno zašto je George Michael nestao iz javnosti: Teškom bolešću ga je zarazio bivši ljubavnik?

Foto: FAH

GEORGE MICHAEL preminuo je godinu i pola nakon što se podvrgnuo tretmanu odvikavanja u jednoj od najekskluzivnijih klinika na svijetu koja se nalazi u Švicarskoj, a britanski mediji špekuliraju da je ovisnost izazvala depresija s kojom se borio jer ga je AIDS-om zarazio bivši ljubavnik.

Prošle godine legendarni je pjevač proveo tri mjeseca u klinici Kusnacht Practice nedaleko Zuricha, koja košta 620.000 kuna tjedno. Nikada nije želio otkriti zbog čega je bio u klinici.

Prije pet godina International Business Times pisao je da je njegova hospitalizacija zbog upale pluća potaknula glasine da je glazbenik zaražen HIV-om, no u to vrijeme njegova je glasnogovornica izjavila: "George Michael ima upalu pluća, a sve druge spekulacije o njegovom zdravstvenom stanju su neutemeljene i neistinite".

Michael je preminuo u svom domu u Oxfordshireu na Božić od zatajenja srca, a tijekom života priznao je da je ovisan o nizu opijata. Proslavio se u '80-ima i stekao hordu obožavateljica, kojima su srca bila slomljena kad je priznao da je homoseksualac. Njegova velika ljubav, Brazilac Anselmo Feleppa preminuo je od bolesti povezanih s HIV-om 1993. godine, a četiri godine kasnije umrla mu je majka zbog čega se dugo borio s depresijom.

"Izgubio sam partnera zbog HIV-a, tri godine sam tugovao, a onda mi je umrla majka. Osjećao sam se kao da sam proklet", rekao je.

Serija uhićenja

Godine 1998. uhićen je na Beverly Hillsu zbog seksualnog čina s muškarcem u javnom WC-u. Osam godina kasnije uhićen je zbog posjedovanja droge, a potom je iste godine optužen zbog seksualnog odnosa u londonskom Hampstead Heathu. U zatvoru je završio i 2010. kad se svojim Range Roverom zabio u izlog dućana, a otkriveno je da je vozio pod utjecajem droge. Proveo je 14 dana u klinici za odvikavanje, a kasnije je rekao da je u tom periodu bio ovisan o tabletama za spavanje.

Godinu dana kasnije priznao je da je probao crack, a prošle godine nije se pojavio na vjenčanju bivše Spajsice Geri Halliwell i time potaknuo glasine da je opet upao u ponor ovisnosti. Navodno je pušio 25 jointa na dan.

To su navodno bili razlozi zbog kojih se prijavio u ekskluzivnu kliniku, koja poštuje privatnost svojih pacijenata i nikad ne daje izjave za medije. Michael je navodno imao privatni apartman, batlera, domaćicu i vozača koji ga je u Mercedesovoj limuzini vozio gdje god je htio. Također je imao osobnog terapeuta čije je jedini zadatak bio brinuti o njemu.

Klinika puna bogataša

"Liječimo alkoholizam, ovisnost o drogama, poremećaje u prehrani, ovisnost o kocki, seksu i internetu. Ne propisujemo lijekove, umjesto toga služimo se laboratorijsko-kemijskim testovima, detoksom, dijetama, aminokiselinama, dodacima prehrani i terapijom transa", piše na stranicama klinike.

U njoj su se navodno liječili John Galliano, brojni moćnici s Bliskog Istoka, oligarsi i jedna holivudska starleta koja je često izlazila u lokalni Starbucks i davala autograme fanovima.

"Došao je u Švicarsku jer se želio riješiti ovisnosti. Izabrao je jedino mjesto na svijetu koje cijenu individualnost, u kojem se liječi najviše troje ljudi u svakom trenutku", rekao je izvor iz Švicarske, prenosi Daily Mail. 

Pročitajte više