Otvoren prvi gay bar na Jadranu

KAO ŠTO je bilo i najavljeno, u Rovinju je u subotu otvoren prvi gay bar na hrvatskoj obali. Prve posjetitelje Lobby Bara dočekao/la je prsata plavuša Kristl, a uz novinare bilo je tu još desetak muškaraca.

Podsjetimo, prije tri mjeseca najavili smo da će se u Rovinju i Lovranu do početka turističke sezone otvoriti prvi gay barovi. S takvim idejama turističkih poduzetnika nisu baš bili presretni u turističkoj zajednici Lovrana, ali čelnici Rovinja nisu imali ništa protiv.

Kako piše Jutarnji list, Rovinj je došao na glas kao središte erotskog turizma na Jadranu prvenstveno zahvaljujući plaži u naturističkom naselju Monsena, na kojoj se već godinama okupljaju i homoseksualci.

No, kad su ove godine novi vlasnici plaže, tvrtka Adria resorts iz Adris Grupe, zatvorili ulaz naturistima te promijenili ime naselja u Amarin, gosti su bili prisiljeni potražiti novo utočište – Lobby Bar. Otvorenje Lobby Bara započelo je u subotu u 19h, a oko 22h je u njemu bilo desetak muškaraca.

Njegov vlasnik nije želio reći ama baš ništa u razgovoru s novinarima, ali od njega su izvukli samo ime (ili možda nadimak?) – Vik.

Prema projekciji master plana razvoja istarskog turizm, piše "Jutarnji", Rovinj trebao biti prepoznatljiv kao "romantično utočište".

(Foto: Jutarnji list)

Pročitajte više