Ove fotke pokazat će vam kakve gadosti doživljavaju muslimani kad putuju

Foto: Twitter/Snapchat

BURNE reakcije javnosti izazvao je niz fotki i zapisa, koje je jedan putnik u avionu objavio na Snapchatu zbog njihove rasističke i ksenofobne prirode.

Naime, doktor znanosti i profesor na Sveučilištu Trinity objavio je na Twitteru fotke ovog putnika uz poruku: "Niz ovih fotki dočarat će vam kako je to putovati avionom kad si musliman".

Anonimni je putnik fotkama implicirao da sjedi ispred terorista, samo zbog njegove odjeće i izgleda.

Iako se zapravo radilo o pripadniku sikizma, religije koja potječe iz Indije, a koja ima elemente islama i hinduizma, profesor je htio ukazati na očitu islamofobiju koja je svakim danom sve izraženija.

"Mislim da neću uspjeti doći do Indije", piše na prvoj fotki na kojoj je anonimni putnik zaokružio čovjeka s turbanom.

"Update: još sam uvijek živ", piše uz selfie na kojemu se vidi da sik drijema iza njega.

"Molim te, Bože, samo neka spava", bio je zapis na trećoj fotki u nizu.

"Upravo je otišao u stražnji dio aviona, zatim u prednji, a tek se onda vratio na svoje mjesto", izrazio je svoju "zabrinutost".

Objava je prouzrokovala gomilu reakcija i komentara u kojima su mnogi pisali da je ovakvo ponašanje neprimjereno i žestoko osudili djelo muškarca.

Indy100 piše da je već zabilježeno mnogo slučajeva u kojima se zajednica sika morala braniti od islamofobnih napada. Tako je primjerice njihova vjerska ustanova u Kaliforniji vandalizirana i ispisana grafitima poput "jebeš ISIS", dok je u Chicagu jedan sik napadnut jer ga je netko oslovio s "Bin Laden".

Pročitajte više