Ovo su najbolje nove igre za pametne telefone

Screenshot/Youtube 

TEŠKO je pratiti sve što se događa na trgovini Google Play. Svakoga dana ondje osvanu deseci aplikacija koje se tuku za svoje mjesto pod suncem, čineći nemogućim izbor relevantnih naslova. Uskočit ćemo vam u pomoć s nekoliko igara koje smo odigrali pod zadnje, a koje su se učinile vrijednim gubitka vremena.

Ghosts'n Goblins

Capcom se pod zadnje uhvatio prilagodbe starih naslova za mobilne uređaje. Prošlog mjeseca je to bila 1942., a sad u ožujku na tapeti je Ghosts'n Goblins. Ima logike u ovakvoj politici: portfelj igara im je impresivan, a osim toga imaju već uhodanu priču koju ne moraju dodatno osmišljavati. Valja uzeti u obzir ljude koji su igrali originalne naslove (autor ovog članka jedan je od takvih), pa će mnogi od njih samo nostalgije radi zaigrati i mobilnu inačicu. U njoj ćete ponoviti ono što ste činili na starome NES-u: bit ćete u ulozi Sir Arthura koji kreće u bojnu protiv razne žive i nežive pošasti kako bi spasio princezu. Odična igra, osobito ako odaberete classic mod igranja - suze ćete roniti od muke.

Cijena: 0,99 dolara
Platforme: iOS, Android

Demon's Rise 2

Ljubitelji goth ugođaja, zbor! Igra u tom tonu zahtijevat će okretnost i spretnost te malo mozganja kako biste izvukli živu glavu iz bitaka koje vas čekaju. Ovaj RPG traži prilagodbu vašeg načina igranja zahtjevima igre, drugim riječima valja vam izbrusiti taktiku da biste izvojevali pobjedu.

Cijena: besplatna
Platforme: iOS, Android

Super Mario Run

Najdraži vodoinstalater ponovno juri kroz nivoe, cijevi i podrume! Prema viđenom, ugođaj je sličan originalu tamo negdje iz 1980-ih i možemo reći kako je Nintendo zbilja pogodio žicu. Ne rade puno igara za mobilne platforme, ali ono što naprave zbilja je svjetski. Igra u svoj svojoj vrckavosti ima i krupan minus, a to je cijena: mada ćete moći koristiti je i kao besplatnu, puni sadržaj košta čak deset dolara.

Cijena: 9,99 dolara
Platforme: iOS, Android

 After The End Forsaken Destiny

Odlična mozgalica istrenirat će vaše moždane vijuge do krajnjih granica. Rješavat ćete složene zagonetke i pritom otkrivati različite tajne koje će vam pomoći u daljnjem napredovanju. Krajnji vam je cilj izrežirati ponovni susret oca i sina, koji su se o ovom svijetu razdvojili i traže jedan drugoga.

Cijena: 4,99 dolara
Platforme: iOS, Android

Pročitajte više