Oženio se Meksikanac Manuel Uribe, najdeblji čovjek na svijetu

NAJDEBLJI čovjek na svijetu 2006. godine, kako su ga proglasili Guinnessovci, Meksikanac Manuel Uribe, oženio se svojom zaručnicom Claudijom Solis. Ove nedjelje na vjenčanoj ceremoniji koja je bila strogo zatvorena za javnost okupila se najbliža Manuelova obitelj i prijatelji. Fotografiranje je bilo zabranjeno, mjere opreza bile su toliko striktne da se čak uzvanike provjeravalo na ulazu. U slučaju da su posjedovali fotoaparat ili mobitel oni su im bili oduzeti sve do odlaska iz Lions Cluba, najluksuznijeg kluba i restorana u kojemu se održalo vjenčanje.

Sretnog mladoženju, koji je na vlastito vjenčanje stigao na posebno dizajniranom krevetu, morao je dovući kamion. Budući da je bucko nepokretan već šest godina, njegova supruga ostala je zakinuta za prvi ples. Mlada za ples, a mladoženja zakinut za tortu, jer je na strogo programiranoj dijeti; zahvaljujući njoj uspio se riješiti dvjestotinjak kilograma. Na svadbenom meniju bilo je mesa, povrća, slastica, ali Manuel je mogao samo sanjati o njima.

Meksikanac trenutno teži 380 kila, ali tu ne misli stati. Njegov krajnji cilj bit će ostvaren tek kada njegova vaga pokaže brojku 100. Abnormalnu težinu Manuel, koji je na mjerenju za rekord težio 560 kilograma, prikupio je tijekom 14 godina hranjenjem isključivo "junk foodom". Manuel se na dijetu odlučio u zadnji čas, ali doslovno u zadnji čas, jer je imao velikih zdravstvenih problema. Njegova svadba dokaz je da svatko može naći ljubav pa makar i ležao u krevetu po cijele dane.

S.C.
Foto: AFP

Pročitajte više