Penzionerka iz Ludbrega osuđena jer je susjedi vikala da je "mala kurvetina"

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

NAKON što je svojoj mladoj susjedi Karli (31) vikala da je "mala kurvetina", 78-godišnja Terezija iz Ludbrega proglašena je krivom i osuđena na plaćanje 300 kuna kazne, odlučio je Prekršajni sud u Varaždinu.

Prema presudi, o kojoj piše podravski.hr, ludbreška je umirovljenica u kolovozu 2017. godine oko 23.30 sati narušavala javni red i mir tako što je s balkona svoga stana vikala, galamila i vrijeđala susjedu iz iste zgrade raznim pogrdnim riječima. Među njima našla se i rečenica "Mala kurvetina, provociraš cijelu zgradu, riješit ću tebe i tvoju djecu".

Terezija je više puta pozivana na glavnu raspravu, ali se nikad nije odazvala, niti je opravdavala izostanak. Sud je stoga odlučio dovršiti postupak bez njezine obrane "zaključujući da je činjenično stanje provedenim postupkom dovoljno utvrđeno".

"Stanujem u zgradi iznad stana gospođe Terezije i te noći čula sam galamu iz njenog stana. To je trajalo duže vrijeme. Kad sam izašla na balkon, čula sam susjedu da viče, među ostalim, 'mala kurvetina, provociraš cijelu zgradu i sve bolesne ljude, kurvetina oće peneze, mene si pokrala, riješit ću tebe i djecu'. Te riječi čuli su i policajci koje sam pozvala da interveniraju jer je to bilo više nemoguće slušati", ispričala je Karla tijekom suđenja.

Terezija je recidivist, naime i ranije je prekršajno kažnjavana zbog sličnih djela.

Pročitajte više