Pet znakova da ćete se uskoro obogatiti

Foto: Instagram

NOVO istraživanje pokazalo je da je generacija milenijaca svojim osobinama i navikama na dobrom putu da postanu milijunaši, piše Time. 

"Imućna klasa u nastajanju", kako ju je definirala studija Fidelityja, ponaša se na isti način kao bogataši. Fidelity je došao do zaključka da postoji pet ključnih karakteristika ove društvene skupine koje su zajedničke s milijunašima. Ako se prepoznate u njima, znači da pripadate ovoj grupi i da ste na pravom putu da i vi postanete jedan od njih.

1. Unosna karijera

Potencijalni bogataši uglavnom rade u IT sektoru, financijama i računovodstvu, baš kao što su i mnogi današnji milijunaši u mlađim danima. Iako se možda danas nalazite na nižim pozicijama u tvrtki, to ne znači da nećete napredovati u budućnosti.

2. Visoki prihodi

Prosječna primanja ovih ljudi dvostruko su veća od općeg prosjeka plaća u državi što im daje puno više prostora za štednjom ili ulaganjem kojim mogu zaraditi hrpu love. Ako ste u ovoj skupini, na dobrom ste putu.

3. Poduzetnost

Osam od deset potencijalnih milijunaša svoju su imovinu sami priskrbili ili povećali bogatstvo koje su naslijedili. To je karakteristika mnogih današnjih milijunaša.

4. Dugoročni ciljevi

Tri od četiri pripadnika "imućne klase u nastajanju" imaju dugoročan pristup investicijama. Oni ostaju vjerni svojoj investiciji umjesto da tempiraju vrijeme ulaska na tržište vođeni kratkoročnim zaradama.

5. Primjerena agresivnost

Oni pokazuju interes za investiranje u područje visokog rasta, ne boje se rizika i planiraju dugoročnu dobit. Baš poput milijunaša.

Studija je došla do zaključka da uopće nije teško obogatiti se - sve što je potrebno je što ranije početi primjenjivati ove točke.

Pročitajte više